Fontos meccset nyert a Kölcsey - legyőzték az Ózdot a kézilabdás lányok

Kölcsey DSE-Ózd 33-30 (17-11)  

Continentál Aréna, 175 néző, v.: Gulybán, Juhász. 

Kölcsey DSE: Torkos-Gyuró 5, Hrabina 12/4, Tóth G.,2, Silye 1, Katona K. 4, Hruska 9. Csere: Varga F. (kapus), Papp, Gyimesi 1, Varga D., Juhász.

Edző: Hadobás István.

Kiállítások: 2, illetve 10 perc.

Hétméteresek: 4/4, illetve 3/1. 

Nagyon készült a Kölcsey DSE a borsodiak elleni találkozóra, szerették volna bizonyítani, hogy nem volt véletlen az előző fordulóban aratott bravúros győzelmük! Hatalmas elánnal és remek játékkal nyitottak, a félidő közepén 9-1-et mutatott az eredményjelző. A vendégcsapat ekkor taktikát váltott és az NB II-ben ritkán láthatóan hét mezőnyjátékossal, kapus nélkül játszottak tovább.

El kell ismerni, nagyon jól játszva igen csak megnehezítették a továbbiakban dolgunkat, kidolgozott akcióikkal felzárkóztak és átvették a vezetést is. Ekkor meglepő taktikai húzással védekezést váltottunk és nagyszerűen bejött az 5-1, szép végjátékkal magunk javára fordítottuk a találkozót és igen értékes két ponttal lettünk gazdagabbak egy ritkán látható, nagy taktikai küzdelmet hozó mérkőzésen! Hruska Zsófi (lásd képen), Hrabina Inez és Gyúró Ági voltak legjobbjaink, szenzációsan játszottak! Szintén sokat tettek a sikerért a Töth Gréta, Katona Kriszti, Silye Vanda trió tagjai is, de a sérülten játszó Papp Andi és műtét miatt nyolc hónap után góllal visszatérő Gyimesi Lola is szép dolgokat produkáltak! Komoly tétje volt az ifi mérkőzésnek is, a vendégek vezették a tabellát, mi álltunk a második helyen a találkozó előtt. Nagyszerű fegyvertény a fölényes 39-26 arányú sikerünk, ami helycserét eredményezett a tabellán, átvettük a vezetést - mondta Hadobás István edző.