Folytatódik az ütemezett oltás Szabolcs-Szatmár-Beregben
Dr. Szabó Tünde megyei tisztifőorvos átadja a Pfizer-BioNTech vakcinát Dr. Gulyás Gábor háziorvosnak a Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának épületében. A háttérben Dr. Galambos Ildikó a Nyíregyházi Járási Hivatal vezetője. Fotó: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal

Megérkezett megyénkbe is egy jelentősebb Pfizer–BioNTech-szállítmány, így ki tudtuk terjeszteni a koronavírus elleni oltások beadását.

Február 11-én 198 háziorvoshoz jutnak el a vakcinák, ezekkel a legidősebb regisztrált időseket oltják be a következő napokban. Minden orvosi praxis 2-2 ampulla oltóanyagot kap, ezekből praxisonként 12 beteg beoltása lehetséges, így a Pfizer–BioNTech vakcinával több mint 2300 állampolgárt oltunk be a megyében, emellett a kedden érkezett AstraZeneca vakcinával további 700 fő immunizálása valósul meg még ezen a héten ugyancsak a háziorvosok segítségével. Ezzel az utóbbi oltóanyaggal a regisztrált 18-59 éves egészségügyi kockázattal rendelkező, krónikus betegségben szenvedők szerezhetik meg a védelmet.A vakcinákat a Megyei Védelmi Bizottság mellett működő oltási munkacsoport koordinálásával a Kormányhivatal juttatta el a Járási Hivatalokba, majd át is adták a hetven kijelölt háziorvosi praxisnak a szerdai napon.

Román István kormánymegbízott elmondta: az oltások ütemét egyedül az fékezi, hogy továbbra is kevés vakcina érkezik az országba. Ahogyan a szállítmányok megérkeznek, úgy tudunk haladni az oltási terv szerint – tette hozzá. Így mindenki, aki postán vagy online regisztrált a védőoltásra, sorra fog kerülni – mondta Román István. Nagyon jó az együttműködés a házorvosokkal, mindenki elkötelezetten végzi a feladatát, köszönet mindenkinek, aki részt vesz az oltási terv végrehajtásában – zárta gondolatait a kormánymegbízott.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal