Folytatódik az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése – A Gárdonyi is megújul!
Fotók: Szarka Lajos

Az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatánál IV. ütem” című projekt keretében több intézményben is folyamatban vannak a kivitelezési munkálatok. A mai napon Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza MJV alpolgármestere helyszíni szemlét tartott a Bem József Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagintézmény felújítási munkálatainál.

Jó ütemben haladnak a felújítási munkálatok a Bem József Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagintézményében. A projekt Nyíregyháza MJV Önkormányzatának TOP-6.5.1-16-NY1- 2017-00004 azonosítószámú, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatánál IV. ütem” című nyertes pályázata által támogatott. 

A projekt 627.227.209 Ft teljes támogatási összegéből a Gárdonyi Géza Tagintézményt érintő, összesen bruttó 118 millió forint értékű kivitelezési munkák során a homlokzat, lábazat, a zárófödém (lapostető) hőszigetelése, akadálymentes rámpa kialakítása, 103 radiátor és kapcsolódó rendszerelemek cseréje, valamint 20 Kw-os napelem-rendszer telepítése valósul meg. Jelenleg a külső hőszigetelési munkák zajlanak, de az épület szakaszos lezárásával az épületgépészeti munkálatok is elkezdődnek az intézmény zavartalan működése mellett.

A 2018/19-es tanév végét követően kezdődhet el a zárófödém szigetelése, a napelem-rendszer kiépítése és az akadálymentes rámpa kialakítása.

A szerződés szerinti kivitelezési határidő: 2019. augusztus 8.

Az épület modernizációjának eredményeként az energiára fordítandó költségek jelentősen csökkennek, hatékonyabb energiahasználat és racionálisabb energiagazdálkodás valósul meg.

Ugyanezen projekt keretében további fejlesztéssel érintett épületek: Albérlők Háza, ÉVISZ, Sója Miklós Görögkatolikus Általános Iskola és az Éjjeli Menedékhely.

Kapcsolódó galéria

Helyszíni szemle a Gárdonyi iskolában