Folytatódik az akció – A sikeres január után februárban is oltanak regisztráció nélkül

Három nap alatt háromezer oltást adtak be a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház intézményeiben az oltási akciónapokon. Ezeket a számokat minden héten sikerült produkálni januárban. A kezdeményezés országosan is sikeres volt, így az előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélküli akciónapok februárban is folytatódnak.

Vasárnap ismét azok érkeztek az oltópontokra a kórházba, akik előzetesen regisztráltak és időpontot foglaltak. Újra volt olyan, aki az első adag vakcinát kapta meg, de olyan is, aki már a negyedik oltására jött az intézménybe. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház intézményeiben összesen 9 oltópont működik, ebből 4 itt, a Jósa András Oktatókórházban. Januárban minden hétvégén oltási akciónapokat hirdettek a kórházakban, ezek kifejezetten sikeresek voltak.

3000 oltás

A nyíregyházi oltópontokra egy-egy nap több százan érkeztek csütörtökönként, péntekenként és szombatonként. Hetente a három nap alatt mintegy háromezer vakcinát adtak be a megyei kórházakban. A kórház tájékoztatása szerint a felvett oltások nagyjából 15 százaléka első adag vakcina volt az akciónapokon, a többség az emlékeztető, harmadik adagra érkezett vasárnap is.

Én is megkaptam már a harmadik oltást, most a férjemet kísértem el. Úgy gondolom, hogy nagyon fontos az oltás, hogy ha még meg is betegszünk, ne legyenek káros szövődmények és a betegség lefolyása se legyen súlyos” – mondta Nanszákné Tóth Tünde az egyik kórházi oltóponton. Márkusné Barna Mónika szintén harmadik oltásra érkezett a Jósa András Oktatókórházba vasárnap, a vakcina beadásával ő is szeretné elkerülni a betegséget, illetve a kórházba kerülést.

Gyerekek oltása

A felnőttek és az általános, valamint a középiskolások mellett már az 5 és 11 éves kor közöttiek is megkaphatják az oltást, számukra a szülőknek kell igényelni. A gyerekeket a kijelölt napokon, a felnőttektől elkülönítve a Jósa András Oktatókórház gyerekosztály rendelőiben várják, ahol barátságos körülmények között kapják meg a vakcinát. Egy-egy alkalommal eddig 50–60 gyereket oltottak be a kórházban.

Folytatódik az akció

Az oltási akciónapok februárban is folytatódnak, ezen a héten csütörtökön és pénteken 14 és 18 óra között, szombaton pedig egész nap 10 és 19 óra között várják a lakosságot a kórházi és kijelölt járásközponti oltópontokon. A koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint a háziorvosok is folytatják az oltást a rendelési időben, de azon kívül is szervezhetnek oltási akciónapokat, hétvégén ezért külön díjazást kapnak. A háziorvosok Pfizer, Sinopharm és Janssen vakcinákat igényelhetnek a megyei oltási munkacsoportokon keresztül, de a pontos helyi információkról mindenki tájékozódjon a saját háziorvosánál.