Folytatódik a Mandala Nyár

Arany Jánosra emlékeznek

 

A Mandala Dalszínház egész nyáron várja a színházkedvelő közönséget. Hatodik éve a Sóstói Múzeumfalu ad otthont a helyi és a vendégelőadásoknak. A Szent István napi ünnepekhez kapcsolódva augusztus 18-án és 19-én este kilencre várják az érdeklődőket a Sóstói Múzeumfaluba. A mandalások a Vígszínház Toldi című előadását fogadják, amelynek főszereplője Csőre Gábor. A mű Arany János születésének kétszázadik évfordulója előtt tiszteleg. A tíz év feletti nézőknek ajánlható előadást animációs vetítések, árnyjátékok és zenés betétek színesítik. A születési évforduló miatt a diákoknak Aranyjegyekkel kedveskednek a szervezők.

 

Micimackó és Ludas Matyi

 

Augusztus 26-án és 27-én a fiatalabb nézőknek szeretnének a színészek kedveskedni. Augusztus utolsó szombatján a Mandala Dalszínház új bemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők. Milne Micimackójának négy történetét dolgozták fel a helyi művészek zenés formában. A 70 perces mesejáték este nyolc órakor kezdődik, hiszen akkor lesznek látványosak a darab árny-és fényjátékai. Augusztus 27-én, vasárnap délután négy órától a Ludas Matyi című zenés mesejátékot tekinthetik meg a gyerekek.

 

26 éve a nézőkért

 

Bódis Gábor, a Mandala Dalszínház ügyvezetője kifejtette, amióta újkori színház van, nyári színház mindig is volt. Hozzátette, van Szegeden, Gyulán és Esztergomban is, hiszen igény van rá. Ezt az elmúlt 26 év tapasztalatai is bizonyítják. Bódis Gábor elmondta, a nézők nélkül ez azonban nem menne.

 

Zárógála

 

A Mandala Nyár keretein belül szeptember 7-én, és 8-án megismétlik az idei nyár két bemutatóját. Szeptember 7-én az Egy tányér napfénycímű musicalt láthatják a nézők Mikó Istvánnal, Nagy Gáborral és Varga Miklóssal a főbb szerepekben. Szeptember 8-án pedig a Bérgyilkos a barátom című francia vígjátékot nézhetik meg újra. A programsorozat hagyományosan szeptember 10-én ér véget a Mandala Zárógálával, amely a Magyar Dal Napjához kapcsolódik. Ebben az évben az egyik kereskedelmi csatorna tehetségkutatójának nyertese, Varga Vivien és mentora, Pál Dénes szórakoztatja a közönséget. Az augusztus 12-én eső miatt elmaradt a Tanulmány a nőkről című előadást augusztus 22-én pótolják a színészek.

ME.