Folytatódik a fásítási program Nyíregyházán a NYÍRERDŐ Zrt. támogatásával
Újabb faültetések városszerte!

Tavaly ősszel dr. Kovács Ferenc polgármester kezdeményezésére fásítási program indult Nyíregyházán, melyet az önkormázat a NYÍRVV Nonprofit Kft.-vel közösen valósít meg.

A program keretében elsőként a Szegfű utcán ültettek juhar csemetéket, majd az elmúlt hónapokban többek között Borbányán a Petőfi iskolánál, a Honvéd utcán, valamint a Hősök terén is ültettek fákat, fasorokat.

A kezdeményezéshez a NYÍRERDŐ Zrt. is csatlakozott. A társaság felajánlásának köszönhetően idén tavasszal, eddig 190 fát és több mint 210 cserjét ültettek el a város több területén. De ennél jóval több zöld terület lesz, hiszen a NYÍRERDŐ összesen 1000 facsemetét és 1050 cserjét ajánlott fel a városnak 24 millió forint értékben. Dr. Szalacsi Árpád a társaság vezérigazgatója elmondta:

Állami, erdészeti társaságként a tulajdonosi joggyakorlónk az Agrárminisztérium, amely idén egy olyan országos programot hirdetett, amelynek az a célja, hogy minél több terület legyen beültetve, minél több helyen hozzunk létre fásításokat, illetve erdőtelepítéseket. Az országos célkitűzéshez, helyi kezdeményezéssel járul hozzá a NYÍRERDŐ Zrt.

A társaság felajánlását a város örömmel fogadta, dr. Kovács Ferenc polgármester kiemelte, büszke arra, hogy a fásítási program népszerű lett és most már támogatói is vannak.

Emlékeztetett:

A Szegfű utcán ültettük az első fasort még tavaly ősszel, legutóbb pedig az Eötvös utcán ültettünk csemetéket, de a NYÍRERDŐ támogatása nagyon jelentős. 1000 darab előnevelt fa és 1050 cserje – ennek egy részét tudjuk most elültetni. Itt a Törzs utcán, a kutyafuttató mellett is, illetve azokon a részeken, ahol az utat felújítottuk. A programunk is így folytatódik: mindazon utcákat, ahol útfelújítás van, számba vettük, mert sok helyen a fák már elöregedtek, balesetveszélyessé váltak, így azon is gondolkoznunk kell, hogy tervszerűen, hogyan, mikor és milyen fákat ültessünk az adott területen.

A Törzs utcai kutyafuttatónál több facsemetét ültettek el, a kerítés előtt például 18 díszkörte kapott helyet. A fákat a későbbiekben már a NYÍRVV munkatársai gondozzák.