Folyamatosan nyitva van a regisztrációs és az időpontfoglaló honlap

Az oltási akciónapokon előzetes időpontfoglalás nélkül is fel lehet venni az oltást, de aki jobban szereti, ha előre lefoglalt időpontja van, az továbbra is tud online  időpontot foglalni a kórházi oltópontokra. 

Az időpontfoglalót az érvényes regisztrációval rendelkezők tudják használni, ők akár az első, akár az elmaradt második, vagy akár harmadik és negyedik oltásra is tudnak időpontot foglalni. A vírus az oltatlanokra a legveszélyesebb, ezért őket továbbra is arra kérjük, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást.

Az online időpontfoglaló elérhetősége: www.eeszt.gov.hu  

Kik használhatják az időpontfoglalót?

Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték. Itt ellenőrizheti, hogy az Ön regisztrációja milyen státuszban van: https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/Ha még nem regisztrált oltásra, akkor megteheti a vakcinainfo.gov.hu honlapon.

Az időpontfoglalóban minden oltható korosztálynak lehet időpontot foglalni, tehát már 5 éves kortól. Az érvényesített regisztráció után, szüleik az ő számukra is tudnak online időpontot foglalni. A z 5-11 évesek oltása Pfizerrel, a 12-17 évesek oltása Pfizerrel és Modernával történhet.

A Magyarországon élő TAJ számmal nem rendelkező regisztrált külföldieknek és a TAJ számmal nem rendelkező külhoni magyar állampolgároknak is elérhető az időpontfoglaló rendszere. 

megerősítő oltás azoknak ajánlott, akik  második oltásukat már több mint 4 hónapja kapták meg. 

Az időpontfoglalóban a határidőn túli, valamilyen oknál fogva elmaradt második oltásokra is lehet időpontot foglalni. Tehát így az is könnyen be tudja pótolni a második oltását, akinek már korábban fel kellett volna vennie azt, de elmulasztotta.  Számukra az időpontfoglaló ugyanazt a vakcinát  ajánlja fel amellyel az első oltás is történt.  

Az időpontfoglaló kezelése

Az időpontfoglaló kezelése nagyon könnyű, a TAJ-szám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak. Majd kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor, melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást. Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalás már nem módosítható. A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy a második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt. A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló emailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető emailt is kap. A foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható.

Hozzájáruló nyilatkozat védőoltáshoz

Kérjük, hogy a lefoglalt időpontban pontosan jelenjen meg! Az oltásra vigye a személyi igazolványát, a TAJ-kártyát, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, és lehetőleg a kinyomtatott foglalási visszaigazolást. A 18 év alattiaknak szülői hozzájárulási nyilatkozatot is kell vinniük. 

​Hozzájáruló nyilatkozat védőoltáshoz - Kérjük, töltse ki és vigye magával védőoltásra!

Hozzájáruló nyilatkozat 3. oltáshoz 

Hozzájáruló nyilatkozat 4. oltáshoz

Szülői hozzájáruló nyilatkozat védőoltáshoz 12 és 18 év közötti személyek részére

Szülői hozzájáruló nyilatkozat 3. oltáshoz 12 - 18 éves személyek részére

Szülői hozzájáruló nyilatkozat védőoltáshoz 5 és 11 év közötti személyek részére

 

Forrás: koronavirus.gov.hu