Folyamatosan javítják a kátyúkat
Folyamatosan javítják a kátyúkat

A tél nem válogat, az időjárás sok helyen megrongálja az aszfaltburkolatok minőségét, az ország minden szegletében alaposan megszaporodnak ilyenkor a kátyúk. A NYÍRVV Nonprofit Kft. a kezelési területén folyamatosan javítja ezeket, november elseje óta már 250 helyszínen dolgoztak, de továbbra is várják a városlakók bejelentéseit is.

Városszerte folynak a hideg aszfaltos kátyújavítások, azon a mintegy 300 kilométernyi útszakaszon, amely a NYÍRVV Nonprofit Kft. gondozásában van. Ezen technológia célja, hogy átmenetileg megszüntesse az utakon a balesetveszélyes gödröket. A tartósabb, meleg aszfaltos eljárással a helyreállítási munkálatokat ugyanis legkorábban csak áprilisban lehet elkezdeni.

Várják a bejelentéseket

A karbantartások, valamint javítások a városlakók bejelentései, valamint az útellenőri szolgálat jelzései alapján történnek. 2022. november elseje óta már 250 helyszínen javította a kátyúkat a NYÍRVV Nonprofit Kft.

A hideg aszfaltos kátyújavítás érintette többek között a Vay Ádám körutat, a Zrínyi Ilona, az Eötvös, a Család, a Kossuth, a Tölgyes, az Orgona, a Fő, a Szállási, a Diák, a Deák F., a Kinizsi, a Moszkva, az Alma, a Virág, a Sarkantyú, a Berenát, valamint a Fürdő utcát is.

Ahol indokolt, javítják

– A hideg aszfaltos kátyúzás még javában tart, szükség szerint, ahol indokolt, kijavítják a kátyúkat – mondta Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-kezelési igazgatója, hozzátéve, hogy ehhez várják a lakosság bejelentéseit is. Ha kátyút látnak, azt jelezhetik a varosuzemeltetes@nyirvv.hu központi e-mail-címen.