Folyamatosak az útfelújítások Nyíregyháza több pontján is – Részletek itt!
Fotó: Trifonov Éva

Többek között jól halad a Vasvári Pál utcai, Rákóczi úti és a Korányi Frigyes úti beruházás. A munkálatok idején valamennyi helyszínen kérik a közlekedők, a gyalogosok és a gépjárművezetők türelmét és megértését, az érintett szakaszokon fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Elkezdődött a Rókabokori út építéséhez kapcsolódó Szélsőbokori útcsatlakozás építése. A csatorna építési munkálatok alatt a Szélsőbokori út vége a Rókabokori út csatlakozásánál átmenetileg le lesz zárva a gépjárműforgalom elől. A munkálatok várhatóan augusztus11-ig tartanak.

Jó ütemben haladnak a munkálatok

A Legyező és Dugonics utcákon folyik a járdaépítés. Az általános forgalomkorlátozás továbbra is érvényben van, a járművezetők találkozhatnak forgalomtechnikát festő-telepítő járművekkel, padka és tereprendező gépekkel. A Bethlen Gábor utcán kezdődik a burkolat marása, továbbra is sebességkorlátozásra és útszűkületre kell számítani. Ezen a héten a bontási munkálatokkal elkezdődik a Vasvári Pál utca 2. szakaszának, az Északi körúttól a Stadion utcáig tervezett felújítása is. Sebességkorlátozásra, előzési tilalomra és útszűkületre kell számítaniuk az arra közlekedőknek. Jó ütemben haladnak a munkálatok a Vasvári Pál utca-Rákóczi utca-Északi krt. közötti szakaszán, ezen a héten még a szegélybontások zajlanak. A Rákóczi utcán elkezdődik a piac felőli oldalon a buszöböl bontása. Ezen a helyszínen útszűkületre is számítaniuk kell a gépjárművezetőknek.

Gőzerővel a Korányin

Gőzerővel dolgoznak a Korányi Frigyes út felújításán. Elkezdik az út kiemelt szegélyének építését, valamint a buszöblök szegélyezését. Várhatóan augusztus közepéig lesz lezárva a belváros felé vezető félpálya, addig a forgalmat az Eperjes utcai kereszteződésnél a szerviz útra terelik. A kivitelezés következő szakaszában a másik félpálya lesz korlátozva megint csak 3 hétig, a belváros felé haladók szintén a szerviz úton közlekedhetnek majd. A Nád utcán, valamint Borbányán a Kalapos utcában és Oroson a Naspolya közben is az útalapot építenek mérsékelt forgalomkorlátozás mellett. A munkálatok idején valamennyi helyszínen kérik a közlekedők, a gyalogosok és a gépjárművezetők türelmét és megértését, az érintett szakaszokon fokozott figyelemmel közlekedjenek.