Folyamatos az útjavítás

A folyamatosan keletkező kátyúk nemcsak bosszantóak, hanem időnként balesetveszélyesek is lehetnek. Szerkesztőségünk a városüzemeltető céget kérdezte: a téli időszakban is dolgoznak-e a megoldáson?

A NYÍRVV Nonprofit Kft., mint az önkormányzati tulajdonú utak kezelője a város területén több mint 600 km-s úthálózatot üzemeltet, melynek már több mint a fele – az elmúlt évtized sikeres útépítési programjának is köszönhetően – aszfaltút.

Nyáron nagy felületen, most pontszerűen

Az úthálózat folyamatos öregedése miatt szükséges a kátyúzási munkálatok elvégzése időről-időre. A nyári időszakban nagyfelületű útjavításokat tudnak elvégezni a szakemberek melegaszfalttal, de a hidegebb idő beállta után is szükséges ezen munkálatokat pontszerűen elvégezni, amit hideg aszfaltos technológiával tudnak megoldani.

November: 100

A NYÍRVV útellenőrei folyamatosan végzik az utak bejárást, de számos lakossági megkeresés is érkezik a Társasághoz. A novemberi hónapban több mint 100 helyszínen kellett beavatkozni, mely nagyban volt köszönhető a rendkívüli csapadékos időjárásnak is.

A Közút is dolgozik

A Magyar Közút is ezt teszi az általa kezelt utakon, a teljes vármegyei hálózaton. Így természetesen Nyíregyházán is, hiszen például a (most már teljes) nagykörútnak, valamint a jelentősebb bevezető utaknak (4-es, 36-os, 38-as, 41-as, Sóstói út) is az országos cég a kezelője.