Földútból aszfaltos út épül Oroson a Platán, Füzes, Tiszafa, Ezüstfenyő utcákban

2018-ban 9 utcában épít önkormányzati forrásból új aszfaltutat a NYÍRVV Nonprofit Kft. összesen 4617 méter hosszúságban (Zivatar u., Zsuzsanna u., Csárda u., Sétány u., Platán u.-Platán köz, Tujafa u., Füzes u., Tiszafa u., Ezüstfenyő u., 28499. hrsz-ú összekötőút.) Az építések elsősorban a külterületi városrészeket érintik, melyek az elmúlt évek során benépesültek, forgalmassá váltak, a burkolt utak komfortosabb életkörülményeket és közlekedést biztosítanak az itt élők számára. A beruházás nettó 440 millió forintba kerül, és önkormányzati forrásból valósul meg.

Útjavítás – 2018.

2018-ban is folytatódik a meleg aszfaltos, tartós útjavítási technológiával történő nagy felületű útjavítás, melynek során több mint 20 utcában, közel 20.000 m2-en állítja majd helyre a NYÍRVV Nonprofit Kft. a meglévő aszfaltutakat.

A helyreállítási munkákra az idei évben nettó 100 millió forintot fordítanak.

A programban szereplő kátyúzandó útszakaszokat részben lakossági bejelentések, részben a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársainak ellenőrzései alapján állítják össze.

Járdaépítés és helyreállítás – 2018.

A járdaépítési és helyreállítási munkálatok is folytatódnak Nyíregyházán 2018-ban, összesen 14 helyszínen történik majd járdaépítés vagy járdafelújítás, egyebek mellett Nyírszőlős, Hímes, Öröskösföld, Belváros, Érkert városrészekben.

Az Orgona utca 891 méteres szakaszán új járdát alakítanak ki, mely beruházás a tavalyi év végén már elkezdődött és el is készült a Simai u. – Orgona u. kereszteződésében az új gyalogos átkelőhely. A Törzs u. 24. szám mellett szintén egy új szakasz kerül kialakításra, a további 12 helyszínen a már meglévő járdaszakaszokat állítják majd helyre.

A teljes járdaépítési program előreláthatóan november 30-ig tart, és közel nettó 190 millió forint önkormányzati forrásból valósul meg.

Helyszínek:

Stadion utcai járdák (Stadion u. – Vasvári P. u. között)
Izabella u. (Szőlőskert u. – Jonatán u. között)
Czuczor G. u. (Szt. István u. – Kosztolányi D. u. között)
Moszkva u. (Bethlen G. u. – Rákóczi u. között)
Pacsirta u. (Bethlen G. u. – Rákóczi u. között)
Ószőlő u. 103-107. sz. mögött
Orgona u. (Huszár tér – Simai u. között)
Törzs u. 24. mellett
Zrínyi I. u. 10. sz. előtt (TIT székház – Telekom közötti szakasz) térkő
László u. (Szegfű u. – Hunyadi u. között)
Vay Á. krt. (Kossuth u. – Univerzum üzletház közötti közös gyalog-kerékpárút)
Deák F. u. 44-48. (Arany J. u. – Vécsey u. között)
Vay Á. krt. (Művelődési Központ – Hunyadi u. közötti szakasz) térkő
Hímes u. (Irinyi J. u. – Újszőlő u. közötti szakasz)