Fókuszban a világbajnokság  és a fedettpályás OB
Fotó: Trifonov Éva

Nagyüzem van az atlétáknál, megkezdődött a fedettpályás idény. Az Atlétikai Centrum szállodája megtelt, egymás után érkeznek a Nyíregyházán edzőtáborozó sportolók. Szikszai Róbert diszkoszvető is itt készült, most viszont Dél-Afrikába repültek, ahol Kerekes Dórával együtt dolgozhatnak. Mindketten esélyesek arra, hogy ott legyenek a nyári budapesti világbajnokságon. 

- Egy ilyen lehetőség egy sportoló életében egyszer adódik, hogy hazai környezetben indulhasson VB-n. Mindent ennek rendelünk alá, és bízunk abban, hogy ott lehetnek majd a világ legjobbjai között - mondta Kerekes László edző.  

Helebrandt Máté is szeretne indulni a VB-n. A gyalogló Portugáliába utazott edzőtáborba, majd hazatérve a dudincei versenyen szeretne jó eredményt elérni. Tóth Balázs súlylökő a hétvégén indult a nyíregyházi fedettpályás versenyen, és második lett. Ő szeretné megvédeni a magyar bajnoki címét. Tavaly hazai szurkolók előtt lett aranyérmes. 

- Nagyon emlékezetes verseny volt, sokan szurkoltak nekem, ez óriási erőt adott. Szeretném februárban ezt megismételni az Atlétikai Centrumban, ezért dolgozok. Úgy érzem jó formában vagyok, remélem ez eredményekben is megmutatkozik - mondta a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzője.  

A sportoló technikáján sokat csiszoltak az elmúlt hónapokban, és fizikálisan is erősödött. Amennyiben 19 méter fölötti eredménnyel sikerül kezdenie az évet, nemzetközi versenyekre is utazhat. Nagy motivációt jelent számára, hogy olyan sportolóval készülhet együtt az Atlétikai Centrumban, mint Márton Anita, aki már VB-n és olimpián is dobogóra állhatott. Szombaton újabb fedettpályás versenyt rendeznek az Atlétikai Centrumban.