Fokozott rendőri jelenlét a téli időszakban – Öt tanács a Rendőr-főkapitányságtól

Fokozott rendőri jelenlét a téli időszakban – Öt tanács a Rendőr-főkapitányságtól

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a közterületen szolgálatot teljesítő rendőrök folyamatosan és visszatérően ellenőrzik a téli időszakban is a ritkábban látogatott külterületi, hétvégi házas övezeteket. Legutóbb a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Rakamazi Rendőrőrsének munkatársai láttak el a Tisza-parti üdülőövezetben visszatérően gyalogos és gépkocsizó járőrszolgálatot a bűncselekmények megelőzése és visszaszorítása érdekében.

Fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának öt tanácsát a hétvégi házaik védelme érdekében:

 

• Elsődlegesen a mechanikai védelem ajánlott az illetéktelen behatolók ellen! Az ajtókat, ablakokat célszerű biztonsági ráccsal ellátni!
• Az ingatlanba lehetőség szerint szereljenek riasztót, mozgásérzékelőt, biztonsági kamerát, udvari világítást!
• Ajánlatos rendszeresen látogatniuk a külterületi, ideiglenesen lakatlan házaikat, hogy időről-időre meggyőződjenek azok sértetlenségéről! Célravezető lehet, ha összefognak a szomszédos telkek tulajdonosaival, és felváltva ellenőrzik a területet!
• Hétvégi házaikban a használaton kívüli időszakban ne tartsanak értékes vagyontárgyakat!
• Segítsék a rendőrség munkáját! Ha gyanús személyeket látnak, figyeljék meg őket, írják fel a járműveik forgalmi rendszámát, típusát és színét!

Betörés észlelése esetén a helyszínt hagyják érintetlenül és azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es központi segélyhívószámon!


Forrás: police.hu