Fokozott közlekedésrendészeti és migrációs ellenőrzést tartottak az M3-as autópályán
Fokozott közlekedésrendészeti és mélységi migrációs ellenőrzést tartottak az M3-as autópálya Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszán az együttműködő hatóságok. (Fotó: police.hu)

A rendőrök kisebb súlyú közlekedési szabálysértés miatt 3 esetben figyelmeztetést alkalmaztak, 9 esetben helyszíni bírságot szabtak ki és 2 fővel szemben szabálysértési feljelentést tettek.

Átfogó közlekedésrendészeti ellenőrzést tartott a közelmúltban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság az M3-as autópályán. A rendőrök a közlekedőket a Kálmánházi pihenőbe terelték, ahol ellenőrizték a gépkocsivezetők és utasaik okmányait, a passzív biztonsági eszközök használatát, valamint a járművek műszaki állapotát. Külföldiek esetében a magyarországi tartózkodás jogszerűségét is vizsgálták. A rendőrök munkáját segítették a közlekedési polgárőrök speciálisan felszerelt gépkocsijukkal, amely kamerájával rendszám alapján képes azonnal kiszűrni a körözési rendszerben szereplő, illetve a forgalomból kivont gépkocsikat. Az ellenőrzésben részt vettek a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., a Közúti Gépjármű- Közlekedési Hivatal és a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai is. A hatóságok néhány óra alatt több száz járművet ellenőriztek. A rendőrök kisebb súlyú közlekedési szabálysértés miatt 3 esetben figyelmeztetést alkalmaztak, 9 esetben helyszíni bírságot szabtak ki és 2 fővel szemben szabálysértési feljelentést tettek. Passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása miatt 11 esetben, ittas járművezetés miatt 1 esetben, vezetési- és pihenőidő szabályainak megszegése miatt 1 esetben, útdíj befizetésének elmulasztása miatt 5 esetben, gyorshajtás miatt pedig 2 járművezetővel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki. A demonstratív rendőri jelenlét a közlekedők jogkövető magatartásra ösztönzésére, valamint a szabályszegők kiszűrésére irányult. A hasonló ellenőrzésekkel a rendőrség a közúti balesetek csökkenésének elérését célozza.