Fogjunk össze Vikiért!

Július 17-én pénteken este tűz ütött ki a Petőfi utca egyik társasházának negyedik emeleti lakásában. Az ott élő nő 7 éves unokaöccsét ölében tartva kiugrott az emeletről, az asszony, a helyszínen életét vesztette, a kisfiút pedig súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A tragikus körülmények közt elhunyt nő 20 éves lányának sikerült a lángok elől a lakásból kimenekülnie. Viki korábban édesapját, most pedig édesanyját is elvesztette, s a tűzben mindene odaveszett.


ADOMÁNYGYŰJTŐ NAPOT SZERVEZNEK

 

Viktória számára már többen felajánlották segítségüket, köztük a Gyerecsak Egyesület is, a szerencsétlenül jár lány számára folyamatosan gyűjtik az adományokat. A fiatal lánynak minden segítség jól jön, minden adományra szükség van. Az egyesület azokat a ruhákat és tárgyakat, amelyekre Vikinek szüksége van, azonnal eljuttatja a lánynak, a többi felajánlott tárgyat pedig elárverezik, és az eladott adományokból befolyt pénzösszegből segítik a 20 éves lányt. Mindezt egy adománygyűjtő nap keretében tervezik.

– Augusztusban szervezzük meg az adománygyűjtő napot, amely egész napos börzével, vásárral kezdődik, majd jótékonysági esttel folytatódik. – mondta Krajnyák-Jávor Andrea, a Gyerecsak Egyesület elnökségi tagja. – A börzén értékesítjük azokat a ruhákat és tárgyakat, amelyeket Viki számára ajánlottak fel a városlakók, a jótékonysági estet pedig neves nyíregyházi művészek közreműködésével tartjuk meg.

 

ADOMÁNYJEGYEKKEL IS LEHET SEGÍTENI VIKIT

 

A jótékonysági estre a belépőjegy ára ezer forint lesz, de ezen felül 500 forintos adományjegyeket is vásárolhatnak a segíteni vágyók. A Viktóriának szánt adományokat folyamatosan gyűjti a Gyerecsak Egyesület, a felajánlásokat a Báthory utca 22. szám alatti irodában várják.

F.A.