Fogászati műtét egy fehér tigrisen

Nemzetközi szakemberekből álló állatorvosi csapat végzett beavatkozást a Nyíregyházi Állatpark fehér tigrisén.

A törések a fogak foggyökér-csatornáját is érintették, több helyen az íny alá is terjedtek. A törött fogak fájdalmasak, elfertőződnek, az állat életminőségét befolyásolják, emiatt műtéti beavatkozásra volt szükség. A műtétet a Nyíregyházi Állatpark csapata és egy külsős állatorvosi csapat közösen végezték el.

Az altatást dr. Biácsi Alexandra, a Nyíregyházi Állatpark vezető állatorvosa és csapata bonyolította le. A fogászati beavatkozást dr. Tretter Olga magyar kisállatfogászattal és szájsebészettel foglalkozó állatorvos, dr. Daria Ziemann lengyel rezidens és két nemzetközi fogász specialista állatorvos végezte: dr. Jan Schreyer Németországból és dr. Jerzy Gawor Lengyelországból.

 A fogászati team tagjai összesen több, mint 3500km-t utaztak, hogy Iceboy fogait megmentsék. A beavatkozás 4 és fél órán keresztül tartott, ami nagyon komoly kihívás és nagyon komoly szakmai felkészültséget igényelt mind a 2 csapat részéről.

A fogász specialisták minden fogról fogászati röntgent készítettek az állapotfelmérés részeként. Mind a négy szemfogat foggyökér-kezelték, így nem volt szükség az eltávolításukra.

A fehér tigris hím most már a kifutóban látható és a takarmányt nagyon szívesen fogyasztja az új fogaival.