Fizikálisan erősebbek vagyunk mint egy éve ilyenkor - Készülnek a röplabdások

Készül a bajnoki rajtra a Fatum Nyíregyháza. A női röplabdások kerete már teljes, de az EB mérkőzések miatt még vannak hiányzók. A napokban egy bolgár ütőt szerződtetett a klub. 

Szélső ütőt igazolt a Fatum Nyíregyháza. Az 1992-es születésű 190 cm magas Ralitsa Vasileva az előző két szezonban Szerbiában játszott. A bolgár játékos hazáján kívül még Németországban, Görögországban, Lengyelországban, Svájcban, Indonéziában, Franciaországban és Finnországban is kipróbálta magát.

- Úgy éreztük, hogy erre a posztra még kell egy játékos. Nem titok, tárgyaltunk magyar válogatottakkal, de van aki befejezi pályafutását, van aki pedig külföldön képzeli el a jövőjét. Ralitsa Vasileva személyében úgy érezzük, megtaláltuk a megoldást, ezért szerződtettük – mondta Hollósy László vezetőedző. 

A nyári szünetben alaposan megváltozott a csapat kerete. Az EB-n résztvevő Koseková és Tóth Fruzsina kapott egy kis szünetet, de hétfőtől mindenki rendelkezésre áll. A csapat magyar magja már egy ideje együtt készül, és jó erőállapotban vannak a játékosok. 

- Darabos Balázs erőnléti edző a nyári szünetre összeállított számunkra egy edzésprogramot, így jó állapotban tértünk vissza. Egy éve volt lemaradásom a többiekhez képest, most sokkal erősebb vagyok – mondta Lászlop Alexandra játékos. 

Az erőnléti és labdás edzések mellett csapatépítésre is sor került, a Vidor fesztivál alatt több közös programot is szerveztek a játékosoknak. A következő időszakban már az edzőmérkőzések következnek, a bajnokság pedig október közepén kezdődik.