FITT-VÁROS majálissal ünnepel Nyíregyháza
Fotó: Szarka Lajos

A Mozdulj Nyíregyháza! ingyenes mozgásprogram-sorozat jubileumi 10. évében egy újszerű, nagyszabású rendezvényt szervez az önkormányzat és a sportcentrum, melyre május 1-jén várjuk a város apraját-nagyját – jelentette be dr. Kovács Ferenc polgármester. A FITT-VÁROS esemény részleteiről Hornyák Enikő sportreferens adott tájékoztatást.

A 2023. május 1-jén a Continental Arénában FITT-VÁROS elnevezéssel rendezendő új városi sportesemény célja a sport, a mozgás és az egészséges életmód népszerűsítése mellett a városunkban elérhető gazdag sportolási lehetőségek bemutatása. Ezért az önkormányzatnál várják azon sportszervezetek, fitnesz- és konditermek, valamint a sport területén aktív helyi vállalkozások jelentkezését, akik a rendezvény keretében bemutatkoznának, népszerűsítenék sportágukat és az általuk kínált sportolási lehetőségeket. További részletekkel kapcsolatos kérdéseiket és részvételi szándékukat 2023. április 12-ig a sport@nyiregy­haza.hu címre jelezhetik. A 10 órakor kezdődő program zárásaként – melynek részletei később jelennek meg – Rubint Réka tart alakreform edzést délután négytől. (Plusz információ: Béres Alexandra pedig április 11-én tart délután hattól súlykontroll tornát az arénában!)

Nyíregyházi Városrészek Bajnoksága

A FITT-VÁROS-ra visszatérve: a nagy sportmajális keretében várják 10 fős csapatok jelentkezését egy 40 méter hosszú, felfújt akadálypályán rendezett váltóversenyre. A csapat tagjai között szerepelnie kell min. 3 nőnek és min. 2 fő 16 év alatti gyermeknek. Előzetes részvételi szándékukat 2023. április 12-ig a sport@nyiregy­haza.hu címre jelezhetik. A nevezés ingyenes, de időrendi sorrend alapján történik. Az első 20 csapat nevezését követően beérkezettek várólistára kerülnek. A program a városrészek küzdelme a díjakért (nagy értékű vacsorautalvány, sportszercsomagok, belépők és egyéb élményutalványok), és a dicsőségért a Nyíregyházi Városrészek Bajnokságán, ahol a fizikai teljesítmény és az ügyesség is számít. Ez egy csapatverseny lesz, ahol a versenyzők speciálisan kiépített pályákon versenyezhetnek. Fontos a sebesség, az erő, az ügyesség, a kitartás és a koncentráció az ország egyik leghosszabb akadálypályáján. Egy személy csak egy csapatnak lehet a tagja, más színeiben nem indulhat, s kizárólag nyíregyházi lakcímkártyával rendelkezők lehetnek a csapatok tagjai, mint ahogy a teljes aznapi program is a városlakóknak szerveződik. (A rendezvénnyel kapcsolatos további, folyamatosan frissülő részletek a  nyiregyhaza.hu  web­portálon.)