FInom falatok és 80 féle sör a X. Sóstóserfeszten!
FInom falatok és 80 féle sör a X. Sóstóserfeszten!

2010 óta minden évben megrendezik Nyíregyházán a Sóstó Serfesztet. Tavaly a koronavírus-világjárvány nem tette lehetővé, hogy megtartsák, ezért idén ünneplik a jubileumot, a szervező Tisza Event csapata (céljuk, hogy az értékteremtő vidéki termelőket a gasztronómia szereplőivel összekapcsolják) 10. alkalommal várja majd a sörök szerelmeseit augusztus 6-án, kora délutántól, a tervek szerint vasárnapig Sóstógyógyfürdőn.

A X. Sóstó Serfeszt  Nyíregyháza olyan minőségi fesztiválja szeretne lenni, amely az igényes gasztronómia bemutatásával pár napra izgalmas helyszínévé varázsolja a megyeszékhely legszebb részét, Sóstógyógyfürdőt.

Fókuszban a különlegességek

A szervezők célja, hogy a különleges italok és a minőségi gasztronómia találkozása új dimenziót nyisson az értő közönség számára.

Folytatják a hagyományt

– Folytatva a hagyományt – miszerint 80 féle sört kóstolhatnak az arra nyitottak –, idén is hasonlóan színes skálát szeretnénk felvonultatni a környék legjobb kisüzemi sörfőzdéitől egészen a „nagyokig”, emellett pedig kiváló hazai borok és pálinkák is megtalálhatóak lesznek majd a rendezvényen. A gasztronómiáról több fronton is a Horgonyzó Kisvendéglő fog gondoskodni – tájékoztatták szerkesztőségünket.

A fesztivál „étlapja”:

Halas stand:

           – Füstölt harcsa pástétom, házi tepertős pogácsával

           – Hal tepertő, kapros szósz

           – Calamari fritti, lime-os majonéz

           – Lök’ fish

           – Chips burgonya

Street food stand:

           – Retro burger

           – Bacon & cheese burger

           – Tarja burger

           – Sajtos grill kolbász, házi mustár, sörös hagyma,   kovászos buci

           – Chips burgonya

Húsos stand

           – Egészben sült csülök, házi mustár, torma,

    kovászos buci

           – BBQ csirkeszárny

           – Extrák: chips burgonya, kovászos uborka, burger   szósz, házi mustár

A rendezvény 2021. augusztus 6-án kora délután kezdődik, estébe nyúló koncertekkel, helyi zenekarokkal és a tervek szerint egészen vasárnapig várja majd az érdeklődőket.