Húsz éves Nyíregyháza kedvenc rádiója, a 99,4 Sunshine FM
Húsz éves Nyíregyháza kedvenc rádiója, a 99,4 Sunshine FM

Idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját a 99,4 Sunshine FM. Nyíregyháza kedvenc rádiójának egész éve a jubileum jegyében zajlik, melynek csúcspontja a kétnapos Birthday Summer Festival lesz.

„99,4 Sunshine FM” – nincs olyan nyíregyházi, aki ne tudná, mit takar ez a mára fogalommá vált név, hiszen a város kedvenc rádiója, idén 20 éve hallható az éterben. Húsz év igen nagy idõ az emberek életében is, de egy rádióéban még inkább, ahol újra és újra meg kell újulnia egyrészt a zenei arculatnak, a mûsorvezetõknek, és nem utolsó sorban követni kell a technikai fejlõdést. Már nem elég, ha csak szól a rádió, hanem valamennyi közösségi felületen jelen kell lenni és mindezt úgy, hogy olyan tartalmakat kínáljanak a hallgatóknak, mely minden korosztály ízlésének megfelel. Nem nagy szavak ezek, ugyanis a kezdetek óta felnõtt egy teljes generáció, aki otthonról hozza a rádió szeretetét, és tovább is szeretné adni a gyermekeiknek. A generáció-váltás nem csak a hallgatókat érintette, a rádió mûsorvezetõit sem kerülte el, így a tapasztalt, népszerû „öreg rókák” mellett, a 99,4 Sunshine FM-nél is megjelent a fiatal, ambiciózus, lendületes mûsorvezetõ-generáció, ezzel biztosítva, hogy valóban a hallgatók széles rétegéhez tudjanak szólni. Ami viszont nem változott, hogy továbbra is elsõdleges küldetése a 99,4 Sunshine maroknyi csapatának, hogy minden hallgatót tájékoztasson a város és a térség legfrissebb híreirõl, és minden olyan információról, mely megkönnyítheti mindennapjaikat, köztük kiemelten a közlekedést. Legyenek autósok, kerékpárosok vagy gyalogosok, ha a 99,4 Sunshine FM-et hallgatják, akár a dugót és az ezzel járó bosszúságot is elkerülhetik.

Balogh Béla, a Sunshine Rádió Kft. ügyvezetõje a jubileum kapcsán elmondta, egy ilyen kerek évforduló a legjobb alkalom az ünneplésre. De ezúttal nem csak egy-két napon át, ahogy a hallgatók megszokhatták a korábbi években, hanem az egész év az ünneplésrõl szól.

Már az év elején elkészült a 20 éves jubileumi naptárunk, melyben az elmúlt évek legjobb pillanatait idézzük fel azokkal a kollégákkal, akiknek ma már teljesen más irányt vett az életük. Valamennyien kaptak belõle egy példányt, ezzel is megköszönve munkájukat, amivel hozzájárultak a 99,4 Sunshine FM népszerûségéhez.

– Szintén a húsz éves születésnap hívta életre azt az egész éven át tartó játékot, melyben keressük azokat, akik idén ünneplik 20. születésnapjukat, vagy 20 éve vezetik ugyanazt az autót, akik 20 éve dolgoznak ugyanazon a munkahelyen vagy éppen két évtizeddel ezelõtt költöztek be jelenlegi otthonukba.

– Ugyancsak az évfordulóhoz kapcsolódik a születésnapi játékunk is, melyben egy szerencsés nyertes, 20 hónapon keresztül használhat majd egy csodaszép Ford Puma személyautót. De ahogy minden évben, az idén is egy születésnapi buli teszi majd fel az i-re a pontot, ami szintén más lesz, mint a korábbiak. Mégis csak egyszer húsz éves a 99,4 Sunshine FM!

– Bár a koronavírus-járvány, ahogy az élet valamennyi területén, a rádió életében is számos elképzelést felülírt, de a 99,4 Sunshine FM csapata nem tett le arról, hogy a szabályok betartása mellett, még látványosabb, frissebb és ütõsebb nyárzáró bulit rendezzen, melyet idén is a Sóstó Gardenben élvezhetnek a városlakók és a fesztiválra érkezõ turisták, augusztus 20-21-én. A kétnapos rendezvény a Birthday Summer Festival nevet kapta, a 2 nap alatt a Terasz Lounge és a Garden Aréna helyszínein 14 fellépõ szórakoztatja majd a bulizni vágyókat. Csak néhány név a fellépõk közül augusztus 20-án pénteken: Dj Váczy, a Lifestyle, Lotfi Begi, Edo Denova, Rico & Miss Mood, Willcox lép színpadra, augusztus 21-én szombaton pedig már Dj Till, Sofi & Nemazalány, Dj Németi, Herceg, Vasovski Live és Katapult Dj szórakoztatja a fesztiválozókat.

Balogh Béla, a Sunshine Rádió Kft. ügyvezetõje bár részleteket nem árult el, de utalt arra, hogy ebben az évben is jelen lesz a 99,4 Sunshine FM a VIDOR fesztiválon is, hiszen évek óta kiemelten támogatja a rádió a helyi kulturális eseményeket, így a Móricz Zsigmond Színház programját is. 

A Sunshine FM 20 év után is ízig-vérig helyi rádió, amely a megye és szûkebben Nyíregyháza lakosságának  készíti programját, szolgálja ki hallgatói igényeit. Helyi embereknek, helyi mûsorvezetõkkel.