Fidesz-KDNP győzelem az önkormányzati választáson

Elsöprő győzelmet arattak a Fidesz-KDNP jelöltjei az időközi önkormányzati választáson. Az 1-es választókerületben az érvényes szavazatok 76 százalékát dr. Ulrich Attila, a 3-as választókerületben Halkóné dr. Rudolf Éva pedig a szavazatok több mint 74 százalékát szerezte meg vasárnap.

Szomorú apropója volt az újabb választásnak, elhunyt két egyéni képviselő, 2020 októberében dr. Adorján Gusztáv, majd 2021 áprilisában Lövei Csaba. A két képviselői hely eddig üres volt, ugyanis a pandémiás szabályok miatt nem lehetett kiírni választást. A Helyi Választási Bizottság kitűzte a voksolás időpontját, június 26-án, vasárnapra. Az egyiknél szűk, míg a másiknál bő 7 ezer választópolgárt érintett a szavazás. Az 1-es, jellemzően belvárosi körzetben egyrészt dr. Ulrich Attila, a Fidesz-KDNP jelöltje indult. Hajdu Nándor a Nyíregyházáért Egyesület, a Függetlenek Egyesülete, a Jobbik, az LMP és az MSZP közös jelöltjeként indult. A 3-as körzetben három jelölt indult. Dr. Pápai László a Nyíregyházáért Egyesület, a Függetlenek Egyesülete, a DK, a Jobbik, az LMP és az MSZP közös jelöltje. Halkóné dr. Rudolf Éva a Fidesz-KDNP jelöltje. Bacsikné Szigeti Gabriella a Mindenki Magyarországa, az Új Kezdet Párt és a Párbeszéd közös jelöltje.

1-es választókerület

Végül a Fidesz-KDNP jelöltjei elsöprő győzelmet arattak. Az 1-es választókerületben dr. Ulrich Attila, a Fidesz-KDNP jelöltje az érvényes szavazok 76,01%-ával nyerte meg a választást ellenfelével, Hajdu Nándorral (Nyíregyházáért Egyesület-Függetlenek Egyesülete-JOBBIK-LMP-MSZP) szemben, aki az érvényes szavazatok 23,99%-át szerezte meg.

Újra összefogtunk, újra nyertünk, ezzel bebizonyítottuk, hogy Nyíregyháza jó irányba halad. Szeretném megköszönni minden választópolgárnak azt, hogy elment szavazni, különösképpen pedig azoknak, akik rám adták le a voksukat. Ígéretemnek megfelelően szeretném Önökkel elkezdeni a közös munkát egy szebb és élhetőbb belvárosért” – mondta dr. Ulrich Attila

3-as választókerület

A 3-as választókerületben Halkóné dr. Rudolf Éva, a FIDESZ-KDNP jelöltje az érvényes szavazatok 74,57%-ával nyerte meg a választást. Dr. Pápai László (Nyíregyházáért Egyesület-Függetlenek Egyesülete-DK-Jobbik-LMP-MSZP) a szavazatok 16,26%-át szerezte meg, Bacsikné Szigeti Gabriella (Mindenki Magyarországa-ÚK-Párbeszéd) pedig a szavazatok 9,17%-át kapta.

Köszönöm szépen megtisztelő támogatásukat, amik a szavazatukban is megnyilvánult és természetesen azokban a szavakban, mosolyokban, kedves hozzászólásokban, amit az elmúlt időszakban Önöktől, kedves választópolgárok tapasztaltam. Ígérem, hogy ez a győzelem nem az én egyéni győzelmem, ez a hármas számú választókerületnek a győzelme” – mondta Halkóné dr. Rudolf Éva.

Kapcsolódó galéria

Időközi önkormányzati választás Nyíregyházán