Fidesz: a véleménynyilvánítást korlátozza az ellenzék a konzultációs ívek begyűjtésével

Az ellenzék megtéveszti az embereket – állítja a Fidesz nyíregyházi alelnöke arra utalva, hogy egy magukat most éppen függetlennek valló országgyűlési képviselők által indított kezdeményezés keretében begyűjtik a kiküldött nemzeti konzultációs kérdőíveket az állampolgároktól.

Szilvási István hozzátette, mint a példákból látható, nemcsak önkéntes alapon tesznek rá szert. A kormány sokadszor kérdezi meg az állampolgárokat stratégiai kérdésekben, most a koronavírus-világjárvány, illetve a bevándorlás a fő témái a Nemzeti Konzultációnak. Az ellenzék hozzáállása viszont komoly kérdéseket vet fel szerinte. Egyrészt, a konzultációs íveken szerepel a címzett neve, lakcíme, ami adatvédelmi szempontból aggályos, másrészt, ha a megszerzett íveket tömegesen másképp töltik ki, mint ahogy az állampolgár véleményt nyilvánítana, s így küldik vissza, azzal az adatokat torzíthatja az ellenzék. Ha pedig mégsem, akkor hová kerülnek? – kérdezte. Szilvási István arra biztatja azokat, akik mégis átadnák az ellenzéknek, kitöltve adják oda, hogy az ő elgondolásukhoz képest nehogy más eredmény szülessen, ráadásul online is kitölthető.

Szilvási István,  FIDESZ nyíregyházi szervezetének alelnöke kiemelte:

„A legkomolyabb kérdés ennek kapcsán az, hogy miért gondolja azt az ellenzéki összefogás országosan, hogy nekik joguk van arra, hogy ne arra biztassák az állampolgárokat, hogy véleményt nyilvánítsanak, akár egyetértve a kormányzattal, akár épp az ellenkezőjét gondolva. A véleménynyilvánítás szabadságát korlátozzák azzal, hogy ezeket az íveket elveszik tőlük, elkérik tőlük, vagy ellopják tőlük."