Fertőtlenítik a hulladékgyűjtőket – Az 1100 literes vegyes és szelektív tárolókat is!

Elkezdték a közterületen elhelyezett hulladékgyűjtő edények fertőtlenítését. Az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. szakemberei hypós vízzel, magasnyomású permetezéssel végzik a tisztítást. A fertőtlenítés az 1100 literes vegyes és szelektív tárolókra egyaránt vonatkozik.

Az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. április elsején megkezdte a közterületeken elhelyezett 1100 literes gyűjtőkonténerek általános felületfertőtlenítését Nyíregyházán.

Cél a fertőzésveszély csökkentése

Mind a vegyes, mind a szelektív edényekre vonatkozik a fertőtlenítés, a külső felületeket, a fogantyúkat, emelőszerkezetet és billenőfedeleket is megtisztítja a társaság a koronavírus további terjedésének megelőzése céljából.

“Ezt a fertőtlenítést jelen pillanatban egy alkalommal végezzük el az összes hulladékgyűjtő edényen, 0,1%-os hypós oldattal. Ez a járókelőkre és a használókra teljesen veszélytelen, kollégáink pedig megfelelő védőfelszerelést használnak a tisztítás során.” - mondta Éberhardt Gábor, az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője.

További intézkedések a városban

A környezetgazdálkodási társaság további speciális intézkedéseket is tett Nyíregyházán. Néhány hulladékszigetet leheletlen volt a városban tisztán tartani, hiába gyűjtötték össze folyamatosan a szemetet, közölte az ügyvezető. A legnagyobb problémát az okozta, hogy a szelektív edényekbe olyan egyéb bomló, szerves anyagot is elhelyeztek, amelyek egyáltalán nem odavalóak és járványveszélyt jelentenek – folytatta Éberhardt Gábor.

“Használt matractól, irodabútoron keresztül mindent elhelyeztek itt, hangsúlyozom, teljesen illegálisan, az edények mellett. Ezt a körülbelül 20 hulladékszigetet most felszámoltuk, az edényeket behoztuk, a továbbiakban nem gyűjt a társaságunk most idézőjelben mondom, hogy szelektív hulladékot, mert az előbbiek szerint az ott megjelenő hulladék nem kifejezetten szelektív hulladék volt.” - tette hozzá az ügyvezető.

Zavartalan házhoz-menő szolgáltatás

Az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. házhoz-menő szolgáltatása továbbra is zavartalan, így egy-egy háztartás továbbra is rendszeresen használhatja az otthoni 240 literes szelektív hulladékgyűjtő edényeket. Éberhardt Gábor hozzátette, ez egy háznál elég kell, hogy legyen, azok pedig akik társasházban élnek, bármikor igényelhetik a gyűjtőedényt.

“A közös képviselőnél kezdeményezhetik és számukra is biztosítunk 240 literes szelektív hulladékgyűjtő edényt, amit utána sajátjuknak tekinthetnek, elzárhatnak, tisztán és rendben tarthatnak, ezáltal mindenki számára biztosítjuk a szelektív hulladékgyűjtés megfelelő módját.”

A járvány okozta veszélyhelyzet miatt a hulladékudvarok határozatlan időre bezártak, azonban a házhoz-menő hulladékszállítás zavartalan.