Felvételi kampány kedvezményekkel

Nem titkolt céllal került a felvételi kampány időszakába az ünnepi esemény, ahol számtalan kedvezménnyel kínálták meg az Arany János Tehetséggondozó Program diákjait a Nyíregyházi Egyetemen. A hátrányos helyzetű fiatalokon túl persze másokat is szeretnének megnyerni az intézménynek. Csábító lehet a teljes kényelmet nyújtó infrastruktúra, az étterem és posta, a könyvtár, a laboratóriumok, az uszoda és más sportlétesítmények mellett a duális képzés, a tanulást és a karriert is erősítő kutatási lehetőség, vagy a külföldi tanulmányokat támogató ERASMUS program. Az unikális képzések is sokat ígérnek a végzős középiskolásoknak.

A Nyíregyházi Egyetem mindig is patronálta a térség tehetséges, de segítségre szoruló diákjait.

Vassné dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora bejelentette:

Kimondottan az Arany János Tehetséggondozó Programban részt vevő tanulóknak a további haladása céljából egy olyan kedvezményt vezettünk be ettől a tanévtől, ami a többi hallgatót nem érinti. Ilyen például az, hogy a kollégiumi díjból 15 % kedvezményt adunk, illetve ha önköltséges a hallgató, akkor is az önköltségét 15 százalékkal csökkentjük.

Minden fiatalt érint a közgazdász képzésben a Magyar Nemzeti Bank támogatása kedvezmények és gyakorlati lehetőség által.

További képekért kattintson a fotóra!

A Zrínyi Ilona Gimnázium kezdeményezésére létrejött találkozón az Arany János program érettségi előtt álló osztálya vett részt. Nekik szólt a tájékoztató és a bemutató az egyetem intézeteiben és karain. A középiskola vezetője szerint eddig mindig probléma volt, hogy a végzés után diákjaik magukra maradtak mindenféle támogatás nélkül.

Van egy széles kínálatot biztosító, jól felszerelt modern egyetemi campusunk. Vétek lenne ezeket a gyerekeket úgy elengedni, hogy idegen nagyvárosba, ismeretlen körülmények közé menjenek, amikor helyben nagyon sok mindent meg tudnak kapni. Amint a sajtótájékoztatón már említettem, hogy a program eredeti célja az volt, hogy a vidéki értelmiség, a helyi értelmiség kinevelése magas fokon, én azt gondolom, hogy ez jobb helyre nem is kerülhetne.

– fogalmazott Huszárné Kádár Ibolya, a Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium intézményvezetője.

A Nyíregyházi Tankerület igazgatója támogatja a 2001-től működő Arany program efféle folytatását.

Ahogy Gaszperné Román Margit, a Nyíregyházi Tankerületi Központ igazgatója véli:

Abban bízunk, hogy az Arany János Tehetséggondozó Programban tanuló tehetséges, ám de hátrányos helyzetű diákjaink további segítséget kaphatnak a felsőoktatási tanulmányaikhoz, hogy ha itt maradnak a Nyíregyházi Egyetemen, és esetleg pedagógusképzésre jelentkeznek, akkor visszavárjuk őket a tankerület iskoláiban.

Okkal reménykedhetnek a pedagógus utánpótlásban, hiszen a Nyíregyházi Egyetem egyik legsikeresebb ága a tanárképzés. A felsőoktatási jelentkezés határideje február 15, illetve február 20 – ig kell benyújtani postán, illetve elektronikusan ügyfélkapun keresztül a hitelesített lapokat.

Hiánypótlásra és sorrendmódosításra július 10-ig van lehetőség.

 

Matyasovszki Edit