Felvételi kampány a Nyíregyházi Egyetemen - Felvételi Magazin is készült

Emelt szintű érettségi nélkül is szerezhetnek egyetemi diplomát a fiatalok. Ennek előszobája a felsőoktatási szakképzés, mely jó néhány lehetőséget kínál a Nyíregyházi Egyetem hallgatóinak is.

2020 szeptemberétől kötelező az emelt szintű érettségi azok számára, akik a felsőoktatásban szeretnének továbbtanulni. Ennek hiányában a felsőoktatási szakképzést kínálja a Nyíregyházi Egyetem, mely átviszi a hallgatót az egyetemi képzésbe, több területen is.

„Ezek a következők: a mezőgazdasági, a műszaki, a programtervező informatikus, a gazdálkodási és menedzsment, valamint a turizmus és vendéglátás. Ezek valamelyikét, aki elvégzi, nálunk ugyancsak emelt szintű érettségi nélkül, bármely alapszakon folytathatja a tanulmányait. Természetesen, ha ugyanazon a szakon folytatja, amit elvégzett felsőoktatási szakképzésben, akkor sok tantárgyat beszámítunk, és akár egy vagy két félévvel is rövidülhet a képzési ideje” – tájékoztatta az érdeklődőket dr. habil. Minya Károly oktatási rektorhelyettes.

A 2021-22-es tanévtől a felsőoktatási szakképzésben kapott oklevél kiváltja az emelt szintű érettségit a főiskolai, egyetemi alapképzésben.
A virtuális térben továbbra is zajlik a felvételi kampány. Néhány napja jelent meg a Felvételi Magazin, mely eljutott már a nyíregyházi és a megyei középiskolákba. Nemcsak érettségizőket, hanem az alsóbb éveseket is megszólítja a kiadvány. 

„Itt arra hívnám fel a figyelmet, hogy egyrészt új képzésünk – és ezt nagy örömmel jelentem be – a mérnök informatikus alapképzési szak, és újra vannak úgynevezett régi-új képzéseink. Kiemelném a kommunikáció- és médiatudományt, illetve a környezetkultúrát, de biológia alapszakunk is régi-új képzés. Mindenkinek javaslom, hogy böngéssze a honlapunkon a jelentkezési lehetőségeket, valamint a felvi.hu-n” – folytatta az oktatási rektorhelyettes.

A korábban meghirdetett szerdai virtuális napon, február 3-án és 10-én, délelőtt 10 órától várják még sok-sok információval a középiskolásokat a Nyíregyházi Egyetem YouTube-csatornáján.