Felvételi eredmények és a pótfelvételi eljárás működése a Nyíregyházi Egyetemen

4 felsőoktatási szakképzési, 19 alapképzési és 1 mesterképzési szakot indít az egyetem.

A Nyíregyházi Egyetemen a pedagógusképzés teljes palettáját betöltik a felvett hallgatók: csecsemő- és kisgyermeknevelő, óvodapedagógus, tanító és tanár szakosok tanulhatnak a nyíregyházi campuson. Ők jelentős hányadát teszik ki a felvett hallgatóknak, a 38 százalékát. Az utóbbiak, a nappali osztatlan tanár szakosok 12 szakpárban, míg a diplomára épülő tanári mesterképzés levelezős egyszakosai 11 szakon folytathatják tanulmányaikat.

2019-ben az alapszakok voltak a legnépszerűbbek, a következők: az óvodapedagógus szak, a gazdálkodási és menedzsment szak, valamint a programtervező informatikus. Ugyanakkor szép számmal kerültek be jelentkezők a mezőgazdasági mérnöki és a sport- és rekreációszervezés alapszakra. Az osztatlan tanári szakok közül a testnevelő tanár, a történelemtanár és állampolgári ismeretek tanára, az angol nyelv és kultúra tanára, valamint közgazdásztanár szak volt a legkeresettebb. - tájékoztatott dr. habil. Minya Károly, a Nyíregyházi Egyetem oktatási rektorhelyettese.

Indul a pótfelvételi eljárás, és lehet jelentkezni a szakirányú továbbképzésre

A sikeres általános felvételi eljárásnak köszönhetően az idei pótfelvételi eljárás során számos szakot tudunk kínálni az érdeklődőknek. Jelentkezni – a korábbi évekhez hasonlóan – kizárólag elektronikus formában lehet a www.felvi.hu honlapon. 

Határidő: 2019. augusztus 7. Először indítjuk a műszaki felsőoktatási szakképzést, ahová várjuk azokat a diákokat, akik eddig nem nyertek felvételt, illetve most döntötték el, hogy továbbtanulnak.

Várjuk a jelentkezését azoknak is, akik már rendelkeznek diplomával. Az egyetem által kínált szakirányú továbbképzéseken műszaki, gazdasági és pedagógiai képesítésüket bővíthetik. Már fogadja az intézmény a jelentkezéseket. Ezekről bőséges információ található az egyetem honlapján: www.nye.hu

Jelentkezési határidő: 2019. augusztus 23.

 

Forrás: Nyíregyházi Egyetem