Felvágták Nyíregyháza ezerszeletes tejszínes-meggyes prószatortáját
Nyíregyháza város tortáját megalkotni már hagyománynak számít, hiszen két évvel ezelőtt, egy 1200 szeletes óriástorta készült a Tirpák Fesztiválra, a tavalyi Városnapon pedig egy 13 méter hosszú és összesen 1000 adagos kenyérlángost osztottak szét az érdeklődők között.
További képekért kattintson a fotóra!
Fotók: Trifonov Éva
Idén újra az édesszájúaknak kedveztek a szervezők: a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának 15 cukrász tanulója sütötte meg a monumentális meglepetést, egy ezerszeletes tejszínes-meggyes prószatortát. Az említett sütemény tésztája a tradicionális táplálkozásnak megfelelően kukoricadarából készült, és közel 500 tojást, 30 kg lisztet (ennek fele kukoricaliszt), 18 kg meggylekvárt és 30 liter tejszínt használtak fel hozzá, tetejét pedig ropogós kukoricapehellyel díszítették.
További képekért kattintson a fotóra!
Fotók: Trifonov Éva