Felújították a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ két épületét

 

Bővítés, fejlesztés

A Család- és Gyermekjóléti Központ Körte utcai épülete is megújult. A lebontott 80 m2-es toldaléképület helyére 140 m2 bővítéssel egy új épületszárny került. Ezen kívül többek között új nyílászárókat kapott a központ, felújították a fűtési rendszerét és a rendelkezésre álló eszközpark is modernebb lett. Konferenciatermek és ügyfélfogadók is lehetővé teszik a színvonalas szakmai programok és szolgáltatások lebonyolítását.

A központ 2016. január elsejétől működik, amely a Nyíregyházi Járás 14 településén illetékes. Elsősorban a gyermekek védelme érdekében végeznek hatósági feladatokhoz kötött munkát.

– mondta Lengyelné Pogácsás Mária intézményvezető.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Hozzátette:

Szolgáltatásunk, tehát a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat a város 3 telephelyén várja a lakosokat: a szintén, ebből a projektből felújított Május 1. tér 10. szám alatti Északi telephelyünkön, valamint a Déli telephelyünkön, a Vécsey utcán és van még a Huszártelepi telephelyünk. A Nyíregyházi Járás néhány településén is ellátjuk a szolgáltatást: Sényőn, Nyírturán és Nyírpazonyban, 2018. január elsejétől pedig Nagycserkeszen és Kálmánházán is a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ szolgálata látja el ezt a feladatot.

A központ Körte utcai épületét Dr. Kovács Ferenc adta át. A szalagátvágás után helyszíni bejárást is tartottak. A polgármester kiemelte, folytatódik a szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Kiemelte:

Már a II. ütemre vonatkozó pályázatunk is pozitív döntést kapott! Folyik a támogatási szerződés előkészítése. A mostani, 225 millió forintos összegnek több, mint a duplája lesz: 574 millió forintról van szó, amit az Őz utcában, illetve a Kollégium utcában valósítunk majd meg. Én azt gondolom, februárban a támogatói szerződést alá tudjuk írni és indulhat a beruházás előkészítése.

Új feladatok

A fejlesztéssel kapcsolatos tájékoztatón kiemelték, új szakmai kihívások előtt áll a Család- és Gyermekvédelmi Központ. Áprilistól fogyatékosügyi tanácsadókat is alkalmaznak majd, szeptembertől pedig várhatóan 15-20 fővel bővül a központ, hiszen akkortól valamennyi Család- és Gyermekjóléti Központ számára kötelező feladat lesz az iskolai, óvodai szociális munka.


Dér Vivien