Felújítás a Simonyi Óbester utcán – Útburkolatot javít a NYÍRVV

Közel 500 méter hosszan megújul a Simonyi Óbester utca. A városüzemeltetési társaság ezen a szakaszon tavaly már korszerűsítette a járdát, most az autósok számára is biztonságosabb lesz a közlekedés. Ebben az évben még elkészül az Orgona és a Felhő utca, a Felhő köz és a sulyánbokori bekötőút aszfaltozása.

 

Dolgoznak a munkagépek Nyíregyháza több pontján, a Simonyi Óbester utcán már a végéhez közelednek az útfelújítási munkálatok. A városüzemeltetési társaság 475 méter hosszan, közel 3400 négyzetméter felületen korszerűsíti ennek a szakasznak az útburkolatát. A NYÍRVV Nonprofit Kft. a tavalyi év folyamán a járdát már felújította, ezentúl az autósok számára is könnyebb és biztonságosabb lesz itt a közlekedés.

„Egyrészt az út állapota indokolta a Simonyi Óbester utca felújítását, mivel ez egy közel harminc-harmincöt évvel ezelőtt épített útszakasz volt, másrészt pedig ez egy átkötőút a Tiszavasvári út és a Rákóczi utca között, amit sokan használnak” – mondta Dicső Péter, a NYÍRVV közterület-kezelési igazgatója.

Türelmet kérnek

Szerződés szerint december 23-a a határidő a beruházás befejezésére, de várhatóan ennél hamarabb kész lesz a Simonyi Óbester utca. A társaság addig is az ott lakók és az arra közlekedők türelmét kéri, az útfelújítások helyszínén és idején körültekintően, az ideiglenesen kihelyezett korlátozó táblákat figyelembe véve közlekedjenek az autósok és a gyalogosok egyaránt.

Több helyszínen dolgoznak

A városüzemeltetési társaság ebben az évben is próbált minél több útszakaszt felújítani vagy kialakítani, nyáron elkészült a Gálya utca, a napokban folyamatban van az Orgona, a Felhő utca és a Felhő köz aszfaltútjának a kiépítése. Befejeződtek a munkálatok a Bujtos, a Csillag, a Nyírfa és a Tábor utcán, illetve korszerűsítették a Törzs utcai kerékpárutat. Egy további szakasz felújítása van még hátra, a sulyánbokori bekötőúté. A járvány miatt újratervezték az idei évi költségvetést, több utca munkálatait az átcsoportosítások után tudták finanszírozni.