Minden magyar kórházban ápolnak koronavírusos betegeket

Magyarország összes kórházában ápolnak koronavírus-fertőzött betegeket. Minden intézményben elegendő a felszerelés, és van elegendő egészségügyi szakember – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs pénteki online tájékoztatóján.

6212 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 238 056-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 189, többségében idős, krónikus beteg, az elhunytak száma 5513-ra emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 68 525-en felépültek a fertőzésből; az aktív fertőzöttek száma 164 018. Az aktív fertőzöttek 20 százaléka, az elhunytak 22 százaléka, a gyógyultak 25 százaléka budapesti. 7812 koronavírus-fertőzött beteget ápolnak kórházban, közülük 639-en vannak lélegeztetőgépen – ismertette Müller Cecília országos tiszti főorvos.

Kiemelte, hogy a higiénés szabályok betartása mellett az egészségügyi ellátás működik. Csak azokat a beavatkozásokat halasztották el, amelyek nem járnak semmilyen káros hatással az egészségre.

Magyarország összes kórházában ápolnak koronavírus-fertőzött betegeket. Minden intézményben van elegendő felszerelés, lélegeztetőgép, maszk, kórházi ágy, és van elegendő egészségügyi szakember – mondta a tiszti főorvos.

Hangsúlyozta, hogy bár a közfürdőket bezáratták, a gyógyterápiák továbbra is elérhetők, csak egy kicsit más módon, egy-egy kezelésen csak egy személy vehet részt. Hozzátette, a gyógyúszások is megtarthatók, csupán meghatározták egy-egy medence maximális kapacitását.

296 személlyel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában a rendőrök, mivel nem vagy nem megfelelően viselték a maszkot – mondta Kiss Róbert rendőr alezredes.

Csütörtökön két üzlet ideiglenes bezárása mellett döntöttek a rendőrök, mivel ott nem tartották be a járványügyi szabályokat.

Kecskeméten egy edzőtermet is bezárattak a szabálytalam működés miatt, az ott tartózkodókkal szemben szabálysértési eljárást indítottak.

Összesen 314 személlyel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában a kijárási tilalom megszegése miatt.

20 673 esetben ellenőrizték a hatósági házi karantén betartását csütörtökön, és 8509 hatósági házi karantént rendeltek el.

 

Forrás: hirado.hu