Felkészülési találkozó  -  A BVSC-Zuglót fogadta a Spartacus
Fotó: Trifonov Éva

Újabb felkészülési mérkőzést játszott a Nyíregyháza a Spartacus. Az ellenfél ezúttal a BVSC volt. A mieinknél két új játékos is a csapattal készül , Lukács Dániel a Honvédtól, Zsiga Máté a Diósgyőrtől érkezett, utóbbi pályára is lépett.

Nyíregyháza Spartacus – BVSC-Zugló 0-1 (0-0)

Nyíregyháza 1. félidő: Fadgyas – Svedyuk, Fodor, Jánvári, Galambos, Papp, Sinanovic, Ötvös, Kártik, Kovács, Hornyák

vezetőedző: Gálhidi György

Nyíregyháza 2. félidő: Fadgyas (Talián) – Trencsényi, Végső, Papucsek, Magyar, Vasiljevic, Farkas A., Zsiga, Gyurján, Tóth Á., Szokolai

Kiegyenlített volt a mérkőzés eleje, az első helyzet a vendégek előtt adódott, de Fadgyas remekül lépett ki a kapuból, és mentett.  A másik oldalon Sinanovic lövését fogta a kapus, így az első negyedóra nem hozott gólt. A 21. percben ismét Sinanovic próbálkozott, szögletre pattant a labda a lövés után. Az első félórát egy újabb Sinanovic lövés zárta, centikkel emelt mellé egy szöglet után. A 35. percben Jánvári adta be balról a labdát, Hornyák lövését blokkolták a védők. A hajrában Ötvös vállalta el 35 méterről, labdája a kapu mellé szállt, majd 18 méteres próbálkozása is elkerülte a kaput, így nem hozott gólt az első félidő. 

A második félidő fővárosi góllal indult, egy védelmi hiba után Korozmán elé került a labda, aki a kapuba emelt, 0-1. A gól után a jobb oldalon két veszélyes támadást is vezetett a Szpari, de nem sikerült egyenlíteni. Az 55. percben Korozmán fejelthetett középen, ám mellé bólintott. Válaszként Gyurján lőtt egy csel után, ezt fogta a kapus. Kiegyenlített volt a mérkőzés, kevesebb volt a helyzet a folytatásban. A 75. percben Zsiga lőtt nagy erővel középről, de biztosan hárított a BVSC kapusa. A hajrában Talián fogta Tóth lövését,így az eredmény nem változott. 

Gálhidi György: - Komoly terhelést kaptak az elmúlt napokban a játékosok, ez érezhető volt a gyorsaságukon, de 15 perc után mindkét játékrészben átestek a holtponton. A BVSC szokatlan szerkezetben játszik, ez ellen nehezen találtuk meg az ellenszert.