Felkészülés - rövidesen saját jégen tréningezhetnek a Szabolcsi Sólymok

Megkezdte a felkészülést a Szabolcsi Sólymok jégkorong csapata. Az együttes edzőtáborban vett részt, rövidesen pedig már a Városi Jégpályán tréningezhetnek. Kercsó Árpád személyében nyáron mesteredzőt igazolt a klub, aki szerint sok tehetséges fiatal van Nyíregyházán. 

A Városi Jégpályán minden rajtra kész. Miközben a többség örül a melegnek október közepén, a jégkorongosok már a lehűlést várják. Ha kicsit hűvösebb lesz az idő, megkezdődhet a jég készítése. Tavaly nagyon népszerű volt a korcsolyázók körében a pálya, több mint harmincezren váltottak jegyet. Ehhez az is kellett, hogy több programot is szerveztek, így a fiatalok számára egy igazi közösségi tér lett a jégpálya. 

- Aki visszaemlékszik arra az időszakra, amikor a stadionban volt télen egy pálya kialakítva, az tudja, hogy az egy közösségi tér volt. Hasonló a célunk most is, és ehhez sok szórakoztató programmal járul hozzá a Sportcentrum - mondta Szabó Lajosné a Szabolcsi Jégsport Egyesület elnöke. 

Folytatódik az ovis program is, a város nagycsoportos óvodásai az önkormányzat támogatásának köszönhetően ingyen tanulhatnak meg korcsolyázni. Ebből a Szabolcsi Sólymok jégkorong együttese is profitálhat. Jelenleg is sok tehetséges hokisa van a csapatnak, Kercsó Árpád érkezésével pedig a legjobbak közé szeretne jutni a csapat. A mesteredző azt szereti, ha korcsolyázni is ők tanítják meg a gyereket.

- Van esetleg rossz beidegződés, amit javítani kell, ezért jobb, ha a kezdetektől mi tanítjuk. De úgy vagyok ezzel mint a brazil focistáknál, hogy 12 éves korig mindent meg kell nekik tanítanunk technikailag - mondta Kercsó Árpád mesteredző. 

Kercsó Árpád többször bizonyította már, hogy a fiatalokkal csodára képes. Az erdélyi kistelepülés, Csomafalva gyerekeivel legyőzte a Steaua Bukarest együttesét. A 2008-as szapporói hősök közül kilencen is Kercsó-nevelések, a magyar válogatott akkor története során feljutott a legmagasabb osztályba. De Nyíregyházáról is lehet valaki profi, mint ahogy volt is már erre példa. 

- Aki emlékszik a régi sátras jégpályára az tudja, hogy a mostani lehetőségek sokkal jobbak. De az egyik fiam például onnan is eljutott arra a szintre, hogy profi lett, azaz vannak tehetségek Nyíregyházán, itt is lehet valaki jó hokis - mondta Vincze László a Szabolcsi Jégsport Egyesület alelnöke.  

Akik nem lesznek profik, azok is kapcsolódhatnak később is a jégkoronghoz. Vincze László például ma már játékvezetőként is dolgozik. A Sólymok már javában készülnek a szezonra, edzőtáborokban vettek részt a játékosok és száraz tréningeket tartottak a játékosoknak. Rövidesen a Városi Jégpályán  is edzhetnek.