Felavatták a Continental Arénát!

Mintegy 2,1 milliárd forintos állami támogatásból kívülről és belülről is megújult az ország egyik legnagyobb sportcsarnoka, a Bujtosi Szabadidő Csarnok, amely mostantól a Continental Aréna nevet viseli.

 

A VÁROS, A MEGYE ÉS AZ ORSZÁG SZÁMÁRA IS JELENTŐS

 

A korszerű létesítményt ünnepélyes keretek között adták át. Nyíregyháza polgármestere azt mondta: az új csarnok átadása a város, a megye és az ország számára is jelentős esemény, 25 év után a megyeszékhely újra egy modern sportcsarnokkal rendelkezik.

– Egy hosszú folyamaton vagyunk túl, és nagyon örülök, hogy elérkeztünk a célba – mondta dr. Kovács Ferenc polgármester. – Három évvel ezelőtt a kormánytól a város tulajdonába kértük a csarnokot, amit ellenérték nélkül megkaptunk, aztán felújítottuk a parkettát, most pedig kormányzati támogatásnak köszönhetően teljesen megújult a létesítmény.

További képekért kattintson a fotóra!

A Continental Aréna ünnepélyes avatásán részt vett dr. Szabó Tünde államtitkár. Azt mondta: a nyíregyházi csarnok felújítása azért fontos, mert méltó közeget biztosít a fiataloknak, felnőtteknek és családoknak ahhoz, hogy drukkolhassanak az élsportnak és kihasználhassák a szabadidős lehetőségeket.

– A sport folyamatosan fejlődik, minden ágazat érzi annak a hatását, ha egy város „sportosabb”, és Nyíregyháza nagyon „sportos”, ez mind az élsportban, mind a szabadidősportban jelentkezik – mondta dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár. – Minél többet sportolunk, annál egészségesebbek leszünk, ez az üzenete annak, hogy igenis szükség van sportlétesítményekre.

 

SZEBB ÉS KORSZERŰBB LETT A CSARNOK

 

A sportcsarnok teljesen megújult. Elvégezték az energetikai korszerűsítéseket, a tető és a nyílászárók cseréit, valamint a homlokzati felújításokat, ezáltal az épület megjelenése modernizálódott. A létesítményben kicserélték a teljes épületgépészeti rendszert, a légkezelőket és az informatikai rendszert. A legszembetűnőbb változás a küzdőtéren látható. Két motoros mozgatású térelválasztó függönyt építettek be, így a területen több csapat tarthatja párhuzamosan edzéseit.

A csarnok befogadóképessége a kihúzható mobil lelátók beépítésével 2500 főre bővült. A lelátók kiosztása is megváltozott, valamint kicserélték a székeket. Hat VIP páholyt alakítottak ki, az első emeleten 80 fő befogadására alkalmas, üvegfallal ellátott konferenciaterem épült és külön médiaszoba áll a sajtó képviselőinek rendelkezésére. A küzdőtér megújított világítási rendszere HD minőségű televízióközvetítésekre is alkalmassá teszi a létesítményt.

A tervezés során fontos elem volt az épület multifunkciós hasznosíthatósága. Egy nagy bemelegítőterem és 6 olyan szekcióterem került kialakításra, amely kis létszámú szabadidős tevékenységre alkalmas. A sportmérkőzéseket kiszolgáló helyiségek is megújultak. Az épület teljes akadálymentesítése is megvalósult.

 

RANGOS SPORT- ÉS KULTURÁLIS ESEMÉNYEKNEK ADHAT OTTHONT

 

A fejlesztés által teljes egészében megújult létesítmény ismét méltó otthona a verseny- és szabadidősportnak, az utánpótlás-nevelésnek, valamint hazai és nemzetközi sporteseményeknek.

– Végre egy európai sportcsarnoka van Nyíregyházának – mondta Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. – Ez azért fontos, mert mostantól olyan válogatott eseményeket és olyan klubtornákat tudunk Nyíregyházára hozni, amelyekre eddig nem volt módunk. Például, ahol most vagyunk, a röplabda-válogatott játszik Európa-liga csoportmérkőzést, ilyen találkozót például a régi BUSZACSA-ban nem lehetett megvalósítani.

A sportcsarnok multifunkcionalitásából adódóan a sport mellett a városi és megyei kulturális események, nagyrendezvények, kiállítások és koncertek kiváló helyszíne lehet.

Ferenczik Adrienne

(Fotó: Szarka Lajos)