Februártól ismét Mozdulj Nyíregyháza – Új elemekkel bővül az ingyenes online kínálat

Február elsejétől folytatódik a „Mozdulj, Nyíregyháza"! Az önkormányzat által szervezett ingyenes mozgásformák a pandémiás helyzet miatt továbbra is online érhetők el, csakúgy, mint az elmúlt esztendőben – jelentette be dr. Kovács Ferenc hivatalos facebook oldalán. Az élőben közvetített foglalkozások mindig elérhetőek lesznek még egy hétig, s találhatunk köztük újdonságokat is. A polgármester közösségi oldalán hozzátette: „Érdemes a plakát alapján minél több mozgásformát kiválasztani a 15-ből. Ez a sorozat most május végéig tart, mindenkit biztatunk a sportolásra!"

A Mozdulj Nyíregyháza! évek óta sikerrel működik Nyíregyházán. Számos mozgásforma közül választhatnak a város lakói, és az ingyenes órákon bárki részt vehet. A koronavírus-járvány viszont itt is változtatást igényelt, így tavaly tavasztól online tartják az edzők a tréningeket. 2021. február elsejétől folytatódik a programsorozat, és több új elem is lesz. A profi ökölvívó világbajnok, Miló Viktória bár már a fővárosban él, péntekenként kardio-box edzést tart majd, melyhez lehet csatlakozni. Szintén újdonság az a program, mely a Covid-fertőzés utáni újrakezdésben segít. 

- Mindenki tapasztalhatja aki tünetekkel, vagy akár tünetek nélkül esett át a betegségen, hogy sokat kell foglalkoznunk magunkkal, hogy visszatérjen a régi erőállapotunk. Van egy csapat, amely abban segít majd, hogy hogyan és mikor tudunk elkezdeni újra mozogni, melyik sport az ideális, milyen legyen a táplálkozásunk. Egy 10 hetes programcsomagot állítottunk össze, minden vasárnap délutánonként sugározzuk a Facebookon „Covid után optimumon” névvel. Különböző szakmai anyagokat is teszünk majd fel az oldalunkra, érdemes követni - mondta Hornyák Enikő sportreferens. 

A megváltozott körülményekhez azzal is próbálnak alkalmazkodni a szervezők, hogy minden foglalkozás az élő adás után egy hétig még elérhető lesz, azaz bármikor újranézhető, és végezhető a gyakorlat. Összesen 15 mozgásforma közül lehet választani, a Mozdulj Nyíregyháza pedig május végéig tart. Minden foglalkozás ingyenes, regisztrálni sem kell. A korábbi években több ismert oktató is tartott órát, a korlátozások miatt viszont idén sem Katus Attilát, sem Béres Alexandrát nem láthatják vendégül személyesen a szervezők, de szó van arról, hogy ők is tartanak majd online edzést. Továbbra is népszerű  a senior torna, a latin kardio fitnesz és sokan követik a gyerek programokat is.