Faültetés Örökösföldön – Az óvodások is segítették a polgárőr egyesület munkáját

Fákat ültettek kedd délelőtt Örökösföldön a Margaréta óvoda gyerekeinek segítségével. A környezetvédelmi akció keretében ezentúl újabb két hársfa teszi egészségesebbé a levegőt a városrészben az Örökösföld-Újvárosi Polgárőr Egyesületnek köszönhetően.

Izgatottan várták a kis óvodások a faültetést az intézményük előtt. Az örökösföldi Tündérkert Keleti Óvoda Margaréta Tagintézménye második éve már örökös zöld óvodaként működik, így a legkisebbek is sokat tesznek a környezet védelméért. Kedd délelőtt a faültetésben is segítettek.

Nyíregyháza Város Környezetvédelmi és Városfejlesztési pályázatára pályáztunk, megnyertük a pályázatot, amiből a gyerekeknek foglalkoztató füzeteteket készítettünk, illetve fát fogunk ültetni a közterületen.” – nyilatkozta Dajka Zsolt, az Örökösföld-Újvárosi Polgárőr Egyesület elnöke.

Parkosítás, fásítás

Örökösföldön is folyamatos a parkosítás, fásítás, csak úgy mint Nyíregyháza többi városrészén, a keddi akciónak köszönhetően két hársfa teszi még egészségesebbé ezentúl a levegőt.

Természetesen az óvodának a véleményét is kikértük, hiszen itt az óvoda előtt ültetjük el a fákat itt az utca mellett, így az örökösföldiek részére is tulajdonképpen ez egy zöldítés, egy környezetvédelmi akció.” – mondta Tóth Imre önkormányzati képviselő.

Környezetvédelem gyermekkortól

A hársfákat elültették, a gyerekek segítettek a locsolásban is, majd a csoportoknak kiosztották a polgárőr egyesület által készített tájékoztató füzeteket is.

A tájékoztató azt írja le, hogy hogyan ültessünk növényeket, hogyan spóroljunk a vízzel mint kinccsel és hogyan óvjuk a környezetünket. Én úgy gondolom, hogy ebben a mai időszakban, amikor egyre inkább arra kell törekednünk, hogy takarékoskodjunk, ezek a szempontok nagyon fontosak a gyerekek életében és nagyon fontos a családok életében, mert közvetett módon a családokat is neveljük ezzel.” – mesélte Hegedűsné Balogh Anna, a Tündérkert Keleti Óvoda Margaréta Tagintézmény vezetője.

A gyerekeknek szerencsére ilyen kis korban még nincsenek rossz tapasztalatai, így ha egész fiatalon már a jó gyakorlatot tanulják meg, akkor felnőtt korban is vigyáznak majd a környezetükre.