Faültetés a Törpe utcán – 42 facsemetét ajánlott fel a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület

42 darab facsemetét ajánlott fel a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület a polgármesteri faültetési program folytatására. Ebből öt darab hársfát ültettek el a Törpe utcán. Nyíregyházán fontos a zöldfelület-fejlesztés, így például minden beruházás kiemelt része a faültetés.

A Törpe utcai egykori rutinpálya mellett ültették el a kislevelű hársfákat, a városrész közösségi tere idén nyáron gazdagodott egy új kosárlabdapályával is és a zöldfelületek rendezése is nagy hangsúlyt kapott. Hétfő délután a felajánló Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesülete képviselői mellett dr. Kovács Ferenc polgármester és Halkóné dr. Rudolf Éva önkormányzati képviselő is segített a faültetésben.

Folytatódik a faültetés

A lakosság itt is kérte azt, hogy ültessünk fákat, de bizony itt a szükségszerűség is indokolttá teszi ezt, hiszen az elmúlt évben a vihar kidöntött egy gyönyörű nagy fát. Nemcsak a pótlás, hanem az egyéb igényeknek a kielégítéséről is szó van most. Idén nyáron a kőlaposi játszótéren már ültettünk fákat, a közeljövőben pedig várhatóan a Korányi Frigyes utca 40. szám mögötti zöld ligetes részen is fák pótlására fog sor kerülni” – mondta Halkóné dr. Rudolf Éva önkormányzati képviselő.

42 darab facsemete

A Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület 42 darab facsemetét ajánlott fel a polgármesteri faültetési program folytatására, ezek között van amerikai ámbrafa, gömbakác, kislevelű hárs és gömb csepleszmeggy is. A facsemetéket a város hét pontján ültetik el, ezek egyike a Törpe utca.

A faültetés a beruházások része

Az önkormányzat tíz éve, amióta fejlesztések vannak, mindig a fejlesztések középpontjába helyezte, hogy a környezetünket javítsuk. A környezetvédelem fontos szempont, ahogy a levegőminőség javítása is, ezeket segítették az eddigi programok is, az összes intézményünk energetikai felújítása, az új gázüzemű buszok beszerzése, a kerékpárutak építése, az utóbbi években már a napelemek építése és természetesen a fásítási program, ami már 4-5 éve nagy sikerrel fut. Ennek nagyon örülök, mert ezzel több ezer fával gazdagodott már Nyíregyháza, nemcsak az önkormányzat révén, hanem nagyon sokan társultak ehhez a programhoz: cégek, vállalkozók, intézmények. A Nyíregyházáért Vállalkozók Egyesület már nem először csatlakozott, hanem már a legelső alkalommal is részt vettek a Szegfű utcai faültetésen” – nyilatkozta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

A zöldfelület-fejlesztések Nyíregyházán már sok éve nem csak Sóstót és nem csak a Bujtosi városligetet érintik. Csak néhányat említve: a Kulturális Negyed két parkjában, a kiserdőben és a Tiszavasvári úti barnamezős beruházásoknál is fontos szempont volt a zöldfelületek korszerűsítése, valamint a városüzemeltetési társaság is évről évre több faültetési programot indít, ilyen például az Újéletfa-liget kezdeményezés vagy az Ültess egy fát a holnapért! felhívás.

Kapcsolódó galéria

Faültetés a Törpe utcán