Ezúttal a tetőszerkezet került célkeresztbe - felújították a nyíregyházi lőteret

Megújult a Nyíregyházi Lőtér. Kicserélték a tetőszerkezetet, és az elektromos hálózatot. A fejlesztés közel 14 millió forintba került. 

16 arany, 9 ezüst, 10 bronzérem. A Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület versenyzői remekül szerepeltek az országos bajnokságon. A diákolimpiai versenyeken 21 érmet gyűjtöttek a megyeszékhely fiatal sportolói, ezzel Nyíregyháza lett a legeredményesebb város. Veres Andrea a magyar válogatott edzőjeként Európa-bajnokságon vett részt, és a mieink a kontinens legjobbjai lettek. A Polgári Lövész Egyesület elnöke nem csak az aranyéremnek örülhetett az elmúlt időszakban, hanem a nyíregyházi lőtér felújításának is. A 10 méteres légpuskapályát pénteken adták át. A jövőben válogatott versenyzők is itt készülhetnek. 

- Nagyon sikeres év van a hátunk mögött, sok aranyérmet szereztünk, és van két válogatott versenyzőnk is. A most átadott csarnok sokat segít a munkánkon, így azt reméljük, még jobb eredmények születnek jövőre - mondta Veres Andrea a Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület elnöke. 

A lőtér 30 éve épült, és ráfért a felújítás. A tetőszerkezet beázott, ezért a 475 m2 tetőszerkezetet teljesen kicserélték. Új álmennyezetet és hőszigetelést is kapott a létesítmény.  Kivitelezés közben észlelték, hogy az elektromos hálózat balesetveszélyes. Ennek figyelembevételével az elektromos kapcsolószekrény és az elektromos hálózat felújítása is megtörtént. A beruházás önkormányzati forrásból valósult meg, és közel 14 millió forintba került. Az első lövést Nyíregyháza polgármestere végezte el, aki beszédében elmondta, a városban további sportcélú fejlesztések valósulhatnak meg. 

- Megérdemlik a sportlövők, mert nagyon jó eredményeket értek el, és bízunk abban, hogy a jobb körülmények között tovább fejlődnek. De épül a városban új uszoda, Atlétikai Centrum, és sikeresen működik a jégpálya is, azaz fejlődik az infrastruktúra - mondra Dr. Kovács Ferenc polgármester. 

Az egyesület további felújításokat is végzett saját erőből. Új padlót kapott a lőtér, kijavították a falakat, újrafestették a lőteret, a lőlaptartókat lecserélték.  4 elektronikus céltáblát üzemeltek be, ledes lámpatesteket vásároltak, elválasztó paravánokat raktak be, amelyeket bukócélos lövészetre is használnak.