Ezüstérmesek az Aqua vízilabdásai az U14-es korosztályban

Hétvégén rendezték az Észak-keleti bajnokság gyermek II-es korcsoportjának záró küzdelmeit. Miskolcon a Kemény Dénes Sportuszodában rendezték a rájátszás utolsó mérkőzéseit. A bajnokságban eddig veretlen Aqua Sportegyesület Nyíregyháza egy lépésre volt a bajnoki címtől, ehhez a Pannergy Miskolc csapatát kellett legyőzni, illetve egy döntetlen is elég lett volna a sikerhez. A rájátszás első fordulójában egy góllal nyertek a nyíregyházi vízilabdások, viszont a miskolci összecsapáson a hazai csapat hatalmas csatát követően két góllal bizonyult jobbnak, így az aranyérem az ő nyakukba került.

A Pilisvörösvár elleni győztes mérkőzés tét nélküli volt, mert a dobogós helyezések a Miskolc elleni rangadón eldőltek. 

Urbin Tibor(edző): - Hatalmasat küzdöttek a gyerekek az egész idény alatt, számomra ők a bajnokok! Egy gólon múlt, hogy nem miénk lett az aranyérem, megérdemelte volna a csapat, főleg annak tükrében, hogy ezt a csapatot az idény során háromszor is megvertük. Sajnos a legfontosabb mérkőzésen alul maradtunk. Tanulságos mérkőzés volt mindenki számára, bízom benne, hogy pozitív hozadéka is lesz a történteknek, még ha most nagyon fáj is!

 

Eredmények :

Pannergy Miskolc - Aqua Sportegyesület 12-10

Góllövők : Simon D. 4, Himics 2, Simon L., Tomori G., Kusnyér, Jávor

 

Pilisvörösvár Oxigén - Aqua Sportegyesület 9-11

Góllövők : Tomori G., Potor 3-3, Székely L. 2, Simon L., Danka, Horváth Z. 

 

Záróforduló a Leány THG /tehetséggondozó / bajnokságban!

Egerben tartották az utolsó fordulót a leányok Tehetséggondozó Bajnokságában. Az év során az Észak csapatának gerincét az Aqua Sportegyesület nyíregyházi vízilabdásai adták, mellettük, a miskolci Aquatics Uvse, és a Kazincbarcikai Delfin, illetve a Digi Eger játékosai egészítették ki Rüll Csaba, később Sallai Bea irányította csapatot. A záró fordulóban a Szentes, majd a Hódmezővásárhely csapatával játszottak két izgalmas, szoros mérkőzést. A győzelem nem jött most össze, de az év során nagyon szép eredményeket értek el a lányok, így megérdemelten került a nyakukba aranyérem, amit Faragó Tamás olimpiai bajnok adta át mindenkinek.