Ezt nem lehet felfogni - Nagy űrt hagyott maga után Sitku Ernő

Csütörtökön kísérik utolsó útjára Sitku Ernőt. A korábbi válogatott kosaras, a csapat jelenlegi szakmai igazgatója tragikus hirtelenséggel hunyt el. A klubnál nehezen dolgozzák fel a történteket. 

Mécsesek, virágok a Continental Aréna bejárata előtt. A hirtelen elhunyt korábbi válogatott játékosra, Sitku Ernőre sokan emlékeztek pár nappal ezelőtt. A sportvezetőként dolgozó többszörös magyar bajnok játékos az Élsport Kft. ügyvezetőjeként rengeteget tett azért, hogy Nyíregyházának jó sportolói, jó csapatai legyenek. A Hübner Nyíregyháza BS kosárlabda gárdája közel állt a feljutáshoz, ám a koronavírus járvány miatt nem lehetett befejezni a bajnokságot. Most ért volna be az a sok munka, melyet a csapatépítésbe fektettek. Az együttesnél nagyon nehezen dolgozzák fel a történteket. 

- Nehéz ezt felfogni, ezzel csak együtt lehet élni. Nagyon nagy hiányt érzünk, hogy Ernő elment, pótolhatatlan veszteség ért bennünket. Nagyon megviselte mindez a csapatot, az edzőket a stábot, próbáljuk feldolgozni, de nagyon hosszú idő lesz - mondta Siska János vezetőedző. 

Az együttesnél elkezdődött a jövő tervezése, és azt az utat szeretnék követni, melyet Sitku Ernővel közösen kijelöltek, nevezetesen fiatal, helyi kötődésű játékosokra számítanak a következő idényben is. Sitku Ernő irányításával a nyíregyházi kosárlabdasport egyre szebb sikereket tudott felmutatni, az utánpótlás-nevelő akadémiát a legjobbak közé vezette. A fiatalok nevelése különösen szívügye volt, az U18-as fiú válogatott csapatvezetőjeként is dolgozott. Utolsó útjára csütörtökön 13 órától  kísérik szülőfalujában, Kállósemjénben.