Ezrek a régiségpiacon
Régi könyvek, antik órák, és akár több mint százéves festmények... Na meg persze óriási népszerűség! A Korányi F. utcai régiségpiacon vasárnapról vasárnapra átlagosan 200 árus és 1500 látogató fordul meg, ami szükségessé tette, hogy növeljék a területét. Ennek köszönhetően most már a Búza téri piaccal azonos nagyságú lett és minden vasárnap 6-tól 14 óráig várja az érdeklődőket. (Megjelent a Nyíregyházi Napló szeptember 22-ei számában.)

A NYÍRVV Nonprofit Kft. még 2011-ben átköltöztette a régiségpiacot a Korányi Frigyes utcára (Jósavárosi piacra), amely korábban a Hatzel téren, előtte a Geduly-ház helyén, évtizedekkel ezelőtt pedig az állatkertben kapott helyet. A régiségpiac sokaknak a kikapcsolódást, az időtöltést, a barátokkal való találkozást jelenti, de olyan is akad, akinek az itt befolyó pénz maga a megélhetés. Vásárlóból pedig szerencsére van bőven! Kovalecz Róbert, a NYÍRVV Nonprofit Kft. Piac- és Vásártér üzemeltetési irodavezetője szerkesztőségünk megkeresésére elmondta, átlagosan 200 értékesítő árul a régiségpiacon, és időjárástól, valamint szezontól függően 1000–1500 látogató keresi fel. Növekvő népszerűsége miatt szeptember 17-étől ezért a Korányi F. utcai vásárhely 554 négyzetméterrel nagyobb, a Búza téri szabadpiaccal azonos méretű területet kapott, a Szabolcs COOP Zrt. együttműködésének köszönhetően.
– Jelenleg 2700 négyzetméter a régiségpiac területének nagysága. Korábban 140 asztali és 100 földi árusítási hely volt ott, de a piac egyre növekvő népszerűsége miatt, a földről történő árusítóhelyeket bővítettük 60 db, egyenként 6 négyzetméter nagyságú hellyel.

 

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

KINCSek A KACATOK KÖZÖTT

 

– A használt iparcikk piacon a magánszemélyek alkalomszerűen saját használt, de eredeti funkciójának még megfelelő termékeket árusíthatnak, kereskedők közül pedig azok, akiknek a tevékenységi köre ezt engedi – folytatta a tájékoztatást. Célunk, hogy a piac minél rendezettebbé váljon. A korábbiakhoz képest a használt ruhát és „lomot” árusítók létszáma is szerencsére jelentősen csökkent, a piac jellegéből adódóan azonban a vásárlók éppen a „lomok” és „kacatok” között találhatnak „kincseket”. Az ellenőrzést egyébként társaságunk helypénzszedői és ellenőrei végzik – magyarázta az irodavezető.