Ezer gyermek számára juttat el Milka adományt a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete
Fotó: Illusztráció

Folyamatosan érkeznek az adományok és a felajánlások.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata az intézményi gyermekétkeztetésre jogosultak számára a tantermen kívüli, digitális munkarend és az óvodai, bölcsődei rendkívüli szünet időszakában osztópontokon biztosítja az étkezést.

E nehéz időszakban az Önkormányzat a Magyar Vöröskereszttel együttműködésben igyekszik enyhíteni a járvány okozta helyzeten. A Magyar Vöröskereszt korábban nem tapasztalt mértékben kap felajánlásokat közösségek és a vállalatok részéről. A Mondelez Hungária Kft. Milka terméket adományozott a szervezet részére, amelyből Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, így Nyíregyházán is lehetőségük van támogatást nyújtani.

Az adományt a gyermekétkeztetésben résztvevő közel 1000 gyermek részére a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének munkatársai osztják ki. Az adományosztás módja: naponta 2-3 helyszínen, a gyermekétkeztetés igénybevételére kijelölt osztópontokon, 2020. április 22-30. között adják át azt a gyermekek részére, ezzel szerezve apró örömöt a legkisebbeknek.

A napjainkban fennálló veszélyhelyzetben minden apró gesztus, segítő kéz, felajánlás és adomány nagyon sokat jelent az itt élő közösség számára. Köszönet valamennyi magánszemélynek, intézménynek, szervezetnek és vállalkozásnak, akik a társadalmi felelősségvállalás jegyében minden alkalmat megragadnak, hogy segíthessenek.

Vigyázzanak magukra! Vigyázzunk egymásra!

 

Dr. Kovács Ferenc polgármester megbízásából:

Dr. Kása Brigitta aljegyző, az operatív munkacsoport vezetője