Ez történt Nyíregyházán – Elindult a családi kori, átadták az MTMI Élményközpontot

Családi kori – Ha apa, anya is korit húz, könnyebb a jégre csábítani a gyerekeket!

Gyerekek és szüleik együtt tanulhatnak meg korcsolyázni a Nyíregyházi Jégpályán. Az önkormányzat jóvoltából szombat délelőttönként családi korizás várja az érdeklődőket.

További információk: https://www.nyiregyhaza.hu/csaladi-kori-ha-apa-anya-is-korit-huz-konnyebb-a-jegre-csabitani-a-gyerekeket-2019-01-28

A családokat oktatók is várják.

Nem csak szépek, biztonságosak is a nyíregyházi játszóterek

Az elmúlt 5 évben közel 160 millió forintot költött Nyíregyháza a városi játszóterek felújítására. A megyeszékhelyen ennek köszönhetően több meseszép, különleges eszközökkel felszerelt létesítmény áll a kisebbek rendelkezésére. A szakértők szerint a nyíregyházi játszóterek biztonsági szempontból is sokat fejlődtek.

További információk: https://www.nyiregyhaza.hu/nemcsak-szepek-biztonsagosak-is-a-nyiregyhazi-jatszoterek-2019-01-29

A Sóstón található játszótér a gyerekek egyik kedvence.

Élményszerű tanulás – Építőkocka és kémcső az oktatásban

Közel 600 millió forintból készült el Nyíregyházán az MTMI Élményközpont. A Széchenyi 2020 keretében három konzorciumi partner közreműködésével megalapított intézményben általános és középiskolások fejleszthetik matematikai, illetve természettudományos ismereteiket.

További információk: https://www.nyiregyhaza.hu/elmenyszeru-tanulas--epitokocka-es-kemcso-az-oktatasban-2019-01-31

Egyedülálló körülmények között fejlődhetnek a nyíregyházi diákok.

Táncfarsang – Két nagyszínpadi és öt kamaraelőadás várja a közönséget

Február másodikán kezdődik és egészen hetedikéig tart a nyíregyházi Táncfarsang. Két nagyszínpadi és öt kamaraelőadásra invitálja a táncszerető közönséget a Móricz Zsigmond Színház.

További információk: https://www.nyiregyhaza.hu/tancfarsang--ket-nagyszinpadi-es-ot-kamaraeloadas-varja-a-kozonseget-2019-02-01

Tavaszi áldozat. Előadják a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium táncos hallgatói.

Idén is fejleszt a Magyar Közút Nyíregyházán

Tavaly több ízben beszámoltunk róla, hogy a Magyar Közút Nonprofit Kft. a megyei fejlesztési források egy jó részét Nyíregyházára fordította, így több szakasz is megújult a cég által kezelt (tehát nem önkormányzati) felületekből. A trend idén is folytatódik, s bár a teljes részletek még nem ismertek, van, ami 2018-ról áthúzódott objektív okok miatt, így információnk már van.

További információk: https://www.nyiregyhaza.hu/iden-is-fejleszt-a-magyar-kozut-nyiregyhazan-2019-02-02

Idén jön Nyírszőlős.

Márciustól épülhet a Nyíregyházi Atlétikai Centrum

Azért a feltételes mód a címben, mert ehhez az kell, hogy sikeresen záruljon le a kivitelezési közbeszerzési eljárás, mely februárban ér véget. Egyébként minden adott: a kormányzat év végén a Magyar Közlöny tanúsága szerint újabb 3,3 milliárd forintot ítélt oda az összesen nagyjából hatmilliárdos sportfejlesztési projekthez.

További információk: https://www.nyiregyhaza.hu/marciustol-epulhet-a-nyiregyhazi-atletikai-centrum-2019-02-02

Több sportos beruházás zajlik vagy van előkészület alatt Nyíregyházán.