Extrém sportok Nyíregyházán - BMX, falmászás és rollerverseny is lesz a hétvégén

Egy éve nagy sikere volt a Nyíregyházi Sport Contest elnevezésű versenynek, szombaton pedig már második alkalommal rendezik meg az Esély Centrum mellett lévő Extrém Sportparkban. Sőt, idén bővült a sor, mert a BMX és roller versenyek mellett a falmászók is összemérhetik tudásukat. Az esemény jól illeszkedik az ifjúsági hét programjába, a város pedig támogatta a rendezést.

- A Nyíregyházán komoly hagyományokkal rendelkező sportágak mellett egyre több olyan van, melyben versenyeket rendezhetünk, ilyen a rally, a jetski, vagy éppen most a BMX is. Van létjogosultsága, egyre több fiatal használja az Extrém parkot, és örülünk, hogy inkább sportolnak, és nem a számítógép előtt ülnek. Ezért is támogatjuk a rendezvényt – mondta Dr. Ulrich Attila Nyíregyháza alpolgármestere.

A BMX-esek két kategóriában is indulhatnak. A Flatland-ben a talajon mutatják be a trükköket, míg Freestyle-ban az ugratókat is használva láthatnak a nézők szaltókat, pörgéseket. Utóbbi 2020-tól olimpiai sportág lesz.

- Fejlődik a rendezvény, idén már több sportágban hirdettünk versenyt, és BMX Freestyle-ban ez egyben válogató is, azaz komoly mezőny várható – mondta Ujváry Zoltán, a Nyíregyházi Extrém BMX Egyesület elnöke.

Amatőrök, és profik is indulnak a hétvégi versenyen. Meghívást kapott az aktuális világbajnok is. A nyíregyházi sportolók szeretnének jól szerepelni, és büszkék arra, hogy jelenleg az ország legmodernebb ilyen jellegű parkja Nyíregyházán van.

- Véleményem szerint ez most az ország legjobb pályája, ami számunkra komoly lehetőséget jelent az edzések tekintetében is, illetve előny a verseny szempontjából, hiszen ismerjük. Szeretnénk hazai környezetben jó helyezést elérni - mondta Ifj. Ujváry Zoltán versenyző.

A város azért is támogatja az eseményt, mert a kertvárosiak számára ez egy igazi családi program is lehet, így számos kiegészítő program is várja a nézőket. A verseny 27-én 10 órakor kezdődik, rossz idő esetén másnap, azaz vasárnap rendezik a bajnokságot.