Extra mobilnet, ingyenes filmek és TV csatornák is segítik az otthon maradást!

A koronavírus-járvány miatt máris sokan választották az otthoni karantént, és mivel elhúzódó járványra lehet számítani az otthoni karanténban lévők számára nagy segítség lehet a kormány által indított digitális akció. A Digitális Összefogás gyűjtőoldalán a digitális oktatást és a távoli munkavégzést segítő tartalmak mellett, az extra mobilnet és az ingyenesen hozzáférhető filmek, TV csatornák lehetőségéről is tájékozódhatunk.

Digitális Összefogás elnevezéssel indított akciót az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A kezdeményezés célja, hogy a szektor szereplői által felajánlott digitális megoldások, eszközök és szolgáltatások minden érintetthez eljussanak a koronavírus okozta rendkívüli helyzetben.  Az akció középpontjában a digitális oktatás, a digitális idősügy és a digitális gazdaságvédelem áll. A felajánlott digitális megoldások és szolgáltatások, így elsődlegesen a tanárokat, a diákokat, az iskolákat, a tankerületeket, a szülőket, a munkavállalókat és a munkaadókat, illetve a járvány legveszélyeztetettebbjeit, az időseket segítik. 

A távközlési-, és a tévészolgáltatók az előfizetőknek számos kedvezményt és plusz szolgáltatást nyújtanak az elkövetkező időszakban. Ilyen például az extra mobilnet és az ingyenesen hozzáférhető filmek, TV csatornák lehetősége. A digitális oktatásra való zökkenőmentes  átállást módszertani javaslatok, e-learning megoldások, digitális oktatási anyagok segítik, a Digitális Összefogás honlapja ezek gyűjtőhelyéül is szolgál. A digitális gazdaságvédelem eszközei, pedig  a biztonságos távoli munkavégzést támogató alkalmazások, felhő alapú megoldások, de a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások számára ingyenes honlapkészítő szoftver is elérhetővé vált.

Jelenleg 58 vállalkozás 80 felajánlását összesíti a Digitális Összefogás akció keretében létrehozott oldalhttps://felajanlas.digitalisjoletprogram.hu/

 

Forrás: koronavirus.gov.hu