Európa legnagyobb maker találkozóján vett részt a Bánkirobot Team
A képen Tóth Bence és Zsigó Zsolt (A fotót Zsigó Miklós készítette)

2018-ban harmadik alkalommal vett részt a Bánkirobot Team a Makerfaire Róma kiállításon, amely Európában a legnagyobb maker találkozó.

Ekkor kereste fel standunkat a Makerfaire Berlin képviselője, és meghívott minket Berlinbe! A kiállítás 2019. május 17-19-e között fogadott látogatókat, a FEZ-Berlin (Európa legnagyobb non-profit gyermek, ifjúsági, és családi központja) pedig kiváló helyszínt biztosított Európa alkotói számára.

Napjainkban, az információs és tudásalapú társadalomban az asszisztív technológiák alkalmazása a fogyatékkal élők társadalmi befogadását jelentősen támogatja. A asszisztív technológia megfelelő alkalmazása kompenzálhatja a fogyatékkal élőket az életük során jelentkező nehézségek leküzdésében. A német társadalom számára különösen fontos ezen társadalmi rétegek támogatása, így a Tóth Bence által fejlesztett Jeltolmács kesztyűt is nagy érdeklődéssel fogadta a berlini látogatók sokasága.

A ZDF stábja is felvételt készített a kiállításon, és ezt 2019. május 23-án (17:30) a Hallo Deutchland című műsorban láthatják az érdeklődők. A riporter Constanze Polaschek nagyon népszerű a Blond nachgefart (A szőke kérdez…) című műsorával.

Az utazást a Nyíregyházi Szakképzési Centrum, az Új Európa Alapítvány, a Hübner-H Kft. és a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége és a Bánkis Diákokért Alapítvány támogatta!