Európa legjobbjai között - Ősztől a BL főtábláján szerepelhetnek a női röplabdások

Ősszel az Extraliga mellett a Bajnokok Ligájában is indulhat a Fatum Nyíregyháza. A csapat szeretne lépésről-lépésre haladni, és első körben megmérettetni magát a legjobbak között. Sorsolás novemberben várható. 

Olasz, lengyel, francia vagy éppen orosz bajnok. A Fatum Nyíregyháza akár ellenük is játszhat majd ősszel a női röplabda Bajnokok Ligájában. Ráadásul az elmúlt évek jó magyar eredményeinek köszönhetően nem kell selejtezőt játszania az Extraliga bajnokának, hanem rögtön a főtáblán szerepelhet. Hogy kik lesznek az ellenfelek, még nem lehet tudni, de már az nagy dolog, hogy az elitben játszhat a csapat. 

- Információink szerint novemberben lesz majd a sorsolás. Szeretnék megmérettetni magunkat a legjobbak között, és aztán majd lépésről-lépésre haladni. Már az egy óriási dolog, hogy a BL-ben szerepelhetünk – mondta Kőhalmi Richárd a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. 

A Fatum Nyíregyháza játékosai számára megkezdődött a pihenő, többen viszont hazájuk válogatottjában szerepelnek, így a nemzeti csapattal készülnek majd. Közéjük tartozik Tóth Fruzsina is. 

-Sok pihenőm nincs, bár azzal, hogy sajnos a döntő mérkőzései elmaradtak, kaptam egy hetet. Végig dolgozom majd a nyarat, de megtisztelő dolog a válogatottban játszani - mondta Tóth Fruzsina játékos.  

Női válogatottunk ezen a héten Szigetszentmiklóson készül, majd átköltözik Kaposvárra, ahol a szlovén válogatottal is játszanak edzőmérkőzéseket. Május 2-án költöznek vissza Szigetszentmiklósra, ahonnan Belfortba, a franciaországi Eb-selejtező tornára utaznak majd 6-án, ahol Dániával, Franciaországgal és Izraellel mérik össze erejüket. A tornát követően Budapestre térnek vissza, ahol a Ludovika Arénában rendezik majd a második selejtezőtornát.