Értünk épül – Tovább újulnak a város útjai, fokozott türelemmel közlekedjünk!
Útinfók, aktualitások! Fotó: Szarka Lajos

Blaha Lujza sétányon az út-, és kerékpárút-felújítási munkálatok a tervezett ütemben haladnak, jelenleg a meglévő szegélykő bontása valamint az új szegélykő építése, a kerékpárúton a térkő-burkolat készítése zajlik. Július 3-án, szerdán kezdődik az aszfaltburkolat marása a parkoló kijáratától kezdve a sétány végéig, ezért szerdán 8 és 17 óra között az útszakaszra gépjárművel behajtani nem lehet, csak gyalogosan lehet közlekedni.

A munkálatok előrehaladásának függvényében, még a szerdai napon, vagy csütörtökön  folytatódhat a munka a Sóstói út irányából a játszótér és a parkoló kijárata közé eső szakaszon. A Sóstói úttól a parkoló bejáratáig tartó, körülbelül 70 méternyi távon történő munkavégzés ideje alatt a gépjárművel történő behajtás az útszakaszra nem lehetséges. A parkoló bejáratától a kijáratáig történő szakasz marásának idejére a Sóstói út felől Kemecsei út irányába gépjárművel történő közlekedést a kivitelező a parkolón történő áthaladással biztosítja. 

Az arra közlekedőket mindkét napon a kivitelező által biztosított személy irányítja, tájékoztatja. A munkálatok ideje alatt továbbra is érvényben van a 30 km/h-s sebességkorlátozás,  az útszakaszon várakozni és megállni tilos.

Ezt követően a Blaha Lujza sétányon a munkálatok a közműaknák szintbeemelésével és a kerékpárút Kemecsei út felé eső részének szélesítésével folytatódnak.

Bethlen Gábor utca felújítási munkálatai alatt 30 km/h-s sebességkorlátozás és előzési tilalom van érvényben. Útszűkületre kell számítani a Víz utca és Búza utca közötti szakaszon. Ideiglenesen eredeti helyétől körülbelül 20 méterre a Mező utca irányába áthelyezésre kerül a Művészeti Szakközépiskolánál található buszmegálló. Ezzel egy időben megkezdődik a buszöböl bontása és az új buszöböl alapjának készítése, valamint folytatódnak a szegélyépítési munkálatok.

A kivitelező tájékoztatása alapján szombatig a Rákóczi utcán az útépítési munkák a meglévő szegélykő bontásával valamint az új szegély építésével folytatódnak. A munkálatok idején 30 km/h sebességkorlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek. Az úton folyó munka útszűkülettel járhat, a munkavégzés kapcsán az utak szélén álló munkagépre és tehergépkocsira is lehet számítani.

Vasvári Pál utca Rákóczi utca és Északi körút közötti szakaszán a csütörtökön és pénteken  a meglévő szegély bontása, valamint szombattól az új szegély építése zajlik. 30 km/h sebességkorlátozásra kell számítani az arra közlekedőknek.

Borbányán a Kőműves utcában, a Kalapos és a Nád utcában épül földútból aszfaltos útpálya. Ezeken a helyszíneken jelenleg útszegély építés folyik minimális forgalomkorlátozás mellett.

Oroson a Naspolya közben és a Borostyán utcában épül aszfaltos út. Az előbbiben csapadékcsatorna építés van folyamatban minimális forgalomkorlátozás mellett, a Borostyán utcában ezen a héten útalapot készítenek, itt félpályás útlezárásra kell számítani az arra közlekedőknek.

Sóstóhegyen a Jázmin köz  útépítési munkálatainál  jelenleg közmű feltárás és csapadék csatorna építés folyik. Az Aranykalász soron az úttükör, és a zúzottkő útalap készítése van folyamatban. A kivitelező tájékoztatása szerint a munkálatok mindkét sóstóhegyi helyszínen félpályás útlezárás mellett zajlanak.

A felújítási munkálatok idején kérjük a járművezetők türelmét és megértését, s hogy az érintett szakaszokon fokozott figyelemmel közlekedjenek!