Erősödik a szociális háló – Az Őz utcában és Nyírszőlősön is korszerűsítenek
Fotó: Trifonov Éva

A Zöld Város, az utak, kerékpárút és óvodafelújítás mellett idén nyáron korszerűsíti, illetve újjáépíti az önkormányzat a városi szociális intézmények két fontos objektumát több mint fél milliárdos összegért.

Két helyszínen, az Őz utcán zöld mezős beruházás keretében, illetve Nyírszőlősön a Kollégium utcán egy többfunkciós épület korszerűsítése folyik összesen 574 millió forint értékben.

Jászai Menyhért, Nyíregyháza MJV alpolgármestere kiemelte:

Az Őz utcán Komplex Szociális Alapellátási Központot építünk, amely nappali ellátást takar. Idősek nappali ellátása, fogyatékosok nappali ellátása, étkeztetés, házi segítségnyújtás alközpontja lesz családi házas övezetben, de mégis bent a belvárosban, könnyen megközelíthető. A korábban ott lévő épületet lebontottuk és egy teljesen új épületet építünk.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

Tavaly a Május 1. téren és a Körte utcán végeztek hasonló munkákat. A szociális alapszolgáltatás része a fogyatékosok, idősek nappali foglalkoztatója, illetve a házi segítségnyújtás, melynek koordinátorai is ebbe a körbe tartoznak. A hálóztat infrastrukturális fejlesztése folytatódik most a Terület– és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával, illetve az önkormányzat saját erejével.

Nyírszőlősben a Kollégium utcán két szociális ellátásnak ad helyszínt a mögöttünk lévő épület. Idősek nappali ellátása, illetve itt is van egy házi gondozói körzet, a házi segítségnyújtás és gondozásnak az egyik kis alközpontjában vagyunk. Tetőhéjazat csere, nyílászáró csere, a falazat hőszigetelése készül, tehát alapvetően egy energetikai korszerűsítésről van szó. Kívül-belül meg fog újulni az épület, amely helyet ad a postának is, tehát egy multifunkciós épületet láthatunk itt Nyírszőlős közepén.

– tette hozzá Jászai Menyhért alpolgármester.

A jelzőrendszeres otthoni ellátás is nagy népszerűségnek örvend az ellátottak körében, mely a közelmúltban közel félszáz készülékkel gyarapodott.

Kapcsolódó galéria

Szociális intézmények felújítási munkálatai Nyírszőlősön