Erős mezőny a Visegrad 4 Special Series idei versenyein – Rajtlista!
Fotó: v4kerekparverseny.hu

Július 20-án és 21-én V4 kerékpáros hétvége lesz hazánk észak-keleti régiójában, hiszen mindkét napon egy-egy UCI 1.2-es verseny rajtol a Visegrad 4 Special Series keretében. A rajt helyszíne Vásárosnamény, ahonnan szombaton Nyíregyházáig, míg vasárnap Ibrányig tekernek a versenyzők.

Július 20-án 12 óra 20 perckor rajtol a 2019-es V4 Special Series első versenye, amely Vásárosnamény és Nyíregyháza között vezet 163,8 kilométeres távon, majd másnap ismét Vásárosnaményból – ekkor 11 óra 50 perckor – indulva Ibrányba érkezik a karaván 171,4 kilométert abszolválva. A kerekesek ezúttal is világranglista pontokért küzdenek, melyek fontos szerepet játszhatnak a szeptember végi világbajnokságra valamint a 2020-as tokiói olimpiára történő kvalifikációban.

Tizennyolc csapat csapat versenyzői állnak rajthoz a viadalokon, közte nyolc kontinentális, azaz a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség harmadik vonalában jegyzett sor, kilenc regionális klubcsapat és egy regionális válogatott teszi teljessé a mezőnyt.

Olyan kerékpárosokat köszönthetünk a rajtvonalnál, mint a pályakerékpáros Európa-bajnok lengyel Wojciech Pszczolarski (Pardus Tufo-Prostejov), a korábban a V4 magyarországi futamát már megnyerő szlovák Marek Canecky (Dukla Banska-Bystrica), valamint a Visegrád 4 Kerékpárverseny 2018-as összetett győztese, Rok Korosec (Ljubljana Gusto-Santic).

Ami a magyarokat illeti, népes létszámban képviselik a nemzetet, hiszen az előzetesen benevezett közel harminc hazai kerékpáros is egyedülállóvá teszi a 1.2-es besorolású viadalt, köztük olyan nevekkel, mint Lovassy Krisztián (Epronex-BSS Oil Team), az újdonsült magyar bajnok, Szarka Gergely (Epronex-BSS Oil Team), valamint Karl Ádám (Pécsi JKE Bringa Akadémia), Filutás Viktor(Pannon Cycling Team) vagy éppen Rózsa Balázs (Team Differdange-GeBa).

A versenyek díszvendége a korábbi Párizs-Roubaix győztes olasz legenda, Andrea Tafi lesz, aki szintén rajthoz áll a hétvégén.

A 2019-es V4 Special Series Kerékpárversenyek induló csapataiért kattintson!

 

Forrás: v4kerekparverseny.hu