Erős emberek versenye Nyíregyházán - Július 25-én több tonnát mozgatnak meg

Erős embereknek rendeznek versenyt július végén Nyíregyházán. A Fekete László világbajnok által szervezett viadalon Magyarország és Szlovákia legjobbjai mérik össze erejüket. A tervek szerint a sportág rövidesen az olimpia műsorára is felkerülhet. 

Fekete László neve összeforrt az erős emberek versenyeivel. Sorban nyerte a magyar bajnoki versenyeket, majd Európa és a világ legjobbja lett. Később a fiai is ezt a sportágat választották, világbajnokok lettek, és egy versenyen  a világ legerősebb családja címet is elnyerték. Mindezt csak tiszta eszközökkel. A világ legerősebb embere egy szervezetet is létrehozott, melynek ma már a világon több ezer tagja van. A cél pedig az, hogy olimpiai sportággá váljanak. 

- Meghívást kaptunk egy bemutatkozásra, és legkésőbb Los Angelesben már bízunk abban, hogy ott lesz a verseny az olimpia műsorában. Akik ismernek tudják, megszállottan harcolok azért, hogy tiszta módszerekkel felkészülő versenyzők induljanak csak a versenyeken. Én így értem el a rekordjaimat is, melyek közül van, amit máig nem tudtak megdönteni - mondta Fekete László, a világ legerősebb embere. 

Július 25-én személyesen is találkozhatnak az érdeklődők Fekete Lászlóval és családjával. Ekkor ugyanis válogatott viadalt rendeznek a szabolcsi megyeszékhelyen, ahol Magyarország és Szlovákia legjobbjai találkoznak. Különleges feladatok várnak a sportolókra. 

- A Zetor Vas telephelyén rendezzük a versenyt, és lesz 500 kg-os traktorgumi forgatás, 300 kg-os kofferek cipelése, kőgolyó emelés, súlyok pakolása. Hat magyar és hat felvidéki versenyző méri majd össze erejét július végén - mondta Ifj. Fekete László főszervező. 

Ezen a napon számos érdekes programmal kedveskednek a nézőknek. Néptánc és kung-fu bemutató, freestyle labdazsonglőr, ugrálóvár, körhinta és számos érdekesség várja a családokat. A  belépés a szurkolók számára ingyenes.